PODGORICA: “Propaganda iz Beograda, nije vidjena od 90- ih, uz akcije iz RS-a…” (foto)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ministar vanjskih poslova Crne Gore Srđan Darmanović izjavio je da se zvanična Podgorica konsultuje sa saveznicima iz NATO-a i EU na temu Zakona o slobodi vjeroispovijesti…

PODGORICA: Regija, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, četvrtak… 05: 03. 2020… 05: 21… PODGORICA: “Propaganda iz Beograda, nije vidjena od 90- ih, uz akcije iz RS-a…” (foto)

Komentarišući odnos međunarodne zajednice prema dešavanjima u Crnoj Gori nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti, Srđan Darmanović je rekao da se Podgorica konsultuje sa saveznicima iz NATO-a i partnerima iz EU na tu temu.

“Oni smatraju da se radi o unutrašnjem pitanju Crne Gore i da nema potrebe da se uključuju na način koji bi značio bilo kakvo arbitriranje. Naravno, imamo dobronamjerne savjete da stvari treba riješiti dijalogom, što je pravac koji smo i sami izabrali”, kazao je Darmanović u intervjuu agenciji MINA, prenosi portal RTCG.

Čitaj još:   VREMENSKA PROGNOZA: JEDNI, ĆE GORETI, U drugom dijelu, PADAĆE KIŠA i biće GRMLJAVINE...

Rekao je da nije samo Crna Gora prepoznala mješanja drugih u njene unutrašnje stvari, “već i naši saveznici iz NATO-a”.

Darmanović je podsjetio na nedavne izjave iz State departmenta o tome da je propagadni rat koji se vodi povodom Zakona koordiniran prije svega iz Moskve.

“Upravo jedna propaganda, kakvu nismo imali prilike da vidimo još od devedesetih godina, protiv nas je lansirana iz Beograda. To je očigledno kad prelistate šta sve pišu mediji u Srbiji. Imamo određene akcije i iz Republike Srpske”, precizirao je Darmanović.

Smatra da Rusija, iako ima svoje očigledne interese u regionu, ovog puta nema potrebe da se vidnije angažuje. 

Europska komisija vodi računa o konkurentnosti drugih sila u regionu i politiku proširenja shvata ne samo kao tehnički nego u velikoj mjeri i kao politički proces, a ova godina mogla bi da znači novi zamah u proširenju, smatra ministar Darmanović.

Čitaj još:   PODGORICA: Vođama "škaljaraca" oduzimaju kuću i stan...

Kazao je da je to, u izvijesnoj mjeri, i intencija nove metodologije u pregovorima sa Evropskom unijom.

Darmanović je ukazao da će uporedna analiza pokazati šta su konkretne prednosti ili mane, odnosno da li treba zadržati stari način pregovaranja ili usvojiti novo rješenje.

Dodao je da u novoj metodologiji postoji razlika u otvaranju poglavlja po klasterima…

epa06317497 Montenegro Foreign Minister Srdjan Darmanovic gestures during the press conference in the Ministry of Foreign Affairs in Skopje, the Former Yugoslav Republic of Macedonia on 09 November 2017. Montenegro FM Darmanovic arrived in official visit to FYROM. EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

izvor Cdm.me

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});