IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ANKARA: Tursku, napustilo 142.175 azilanata… (foto)

Danas do podne, tursku teritoriju je preko rijeke Marice, u Edirneu, napustilo i prešlo u Grčku 142.175 azilanata, napisao je ministar unutrašnjih poslova Republike Turske Suleyman Soylu…

ANKARA: Regija, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, petak… 06: 03. 2020… 18: 51…  ANKARA: Tursku, napustilo 142.175 azilanata… (foto)

Ministar unutrašnjih poslova Republike Turske Suleyman Soylu saopćio je kako je do 12:10 sati, po lokalnom vremenu, preko Edirnea, u Turskoj, u Grčku prešlo 142.175 azilanata, javlja Anadolu Agency (AA).

Soylu je putem društvene mreže podijelio brojke o azilantima koji su napustili Tursku.

”Do 12:10 sati, tursku teritoriju je preko Marice, u Edirneu, napustilo i prešlo u Grčku 142.175 azilanata“, napisao je Soylu.

Grčke sigurnosne snage intervenisale su suzavcem i vodenim topovima na migrante koji čekaju u tampon zoni, javlja Anadolu Agency (AA).

Stotine migranata, koji su nastavili sa čekanjem u tampon zoni na graničnom prelazu Pazarkule, razbježali su se u panici tokom intervencije grčkih snaga.

Čitaj još:   PLJEVLJA- SUBNOR i antifašisti upitali DARIA Vraneša: Ko je onda kriv za žrtve „crnih trojki“ i ubijene u Bukovici i Sjenjaku... (foto)

Grčke snage su intervenisale vodenim topovima, a suzavcem je pogođen veliki broj migranata, uključujući i djecu. Pružena im je medicinska pomoć.

Optužujući Evropsku uniju da nije ispunila svoja obećanja o pomoći za neregularne migrante, Turska je nedavno omekšala svoju politiku prema migracijama, omogućujući migrantima da traže ulazak u Evropu.

U Turskoj se trenutno nalazi preko 3,7 miliona sirijskih izbjeglica, po čemu je zemlja sa najviše izbjeglica u svijetu.

izvor agencije AA

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more