IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILANO: Korona virus u Italiji odnio 148 života, od jučer umrla 41 osoba… (foto)

Prvi slučaj zaraze korona virusom u Italiji zabilježen je 21. februara ove godine, a svakog dana sve je veći broj žrtva korona virusa…

MILANO: Regija, Crna Hronika,Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, petak… 06: 03. 2020… 04: 31…  MILANO: Korona virus u Italiji odnio 148 života, od jučer umrla 41 osoba…

Od posljedica zaraze korona virusom u Italiji je u posljednja 24 sata umrla još 41 osoba, čime je ukupan broj umrlih u toj zemlji povećan na 148, javlja Anadolu Agency (AA).

TREBA SE SJETITI DA JE Prvi slučaj zaraze korona virusom u Italiji zabilježen je 21. februara ove godine, a svakog dana sve je veći broj žrtva korona virusa.

Direktor Civilne odbrane Italije Angelo Borelli podijelio je danas, na konferenciji za novinare u Rimu, posljednje informacije o zarazi korona virusa u zemlji, potvrdivši da je od jučer umrla još 41 osoba, a ukupno u zemlji je dosad zabilježeno 148 smrtnih slučajeva.

Borelli je, također, otkrio kako je od korona virusa u Italiji do sada izliječeno najmanje 414 osoba. Broj zaraženih od virusa u Italiji trenutno iznosi 3.296 osoba, dok u ovu brojku nisu uvršteni umrli i izliječeni slučajevi.

Čitaj još:   NEBOJŠA Redžić: KAD VAS BOG NAGRDI... (foto)

Italija, koja je najteže pogođena evropska zemlja epidemijom korona virusa, jučer je obustavila nastavu u školama i na univerzitetima do sredine marta zbog epidemije.

Italijanski mediji prenose da je u gradu Brescia testu korona virusa podvrgnuta i tek rođena beba, te kako su rezultati pokazali da je pozitivna na koronu.

Zbog vanredne situacije oko korona virusa, Vlada Italije je odgodila i referendum planiran za 29. mart, a koji se odnosi na donošenje zakona o smanjenju broja parlamentaraca i senatora za jednu trećinu.

Rimski maraton koji je bio planiran za kraj mjeseca također je odgođen zbog korona virusa…

izvor agencije AA

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more