IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STRAŠNO: Potvrđen treći slučaj koronavirusa u Bosni i Hercegovini… (foto)

Radi se o muškarcu koj je u istom automobilu doputovao iz Italije sa prvom pozitivnom osobom na koronavirus uBiH…

ČELINAC: BiH, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, petak… 06: 03. 2020… 18: 31… STRAŠNO: Potvrđen treći slučaj koronavirusa u Bosni i Hercegovini… (foto)

U Bosni i Hercegovini registrovan je još jedan slučaj koronavirusa, a testiranjem je potvrđeno da je koronavirusom zaražen muškarac srednjih godina koji je takođe radio u Italiji…

On je putovao u istom automobilu iz Italije s muškarcem koji je registrovan kao prvi slučaj osobe zaražene koronavirusom.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da se radi o osobi koja boravište ima u Čelincu, a da su higijensko-epidemiološtke službe na terenu.

“Molim sve građane i sve do kojih dođemo da moraju da daju istinite informacije, broj telefona, boravište, jer ako to nije slučaj to može epidemiološku istragu da odvede u pogrešnom pravcu”, rekao je Šeranić i podsjetio da je zakonom definisano da su građani dužni da daju istinite informacije.

Čitaj još:   VUČKO I DODIK, LUDE ZBOG VLADIKE,PORUČIO IM:"RS će nestati, BiH će biti cjelovita, od Srbije će ostati samo BEOGRADSKI PAŠALUK"...

V. d. direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković napomenuo je da će osobe koje su bile u bliskom kontaktu s ovom osobom biti u izolaciji u narednih 14 dana.

Jako je važno da svi poštuju izolacioni period”, rekao je Zeljković.

Prema njegovim riječima, danas je uzet uzorak i završeno testiranje, a ovaj muškarac nema nikakvih značajnih simptoma zaraze.

http://ibalkan.net

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

ZA DANAS MALO SUNCA, SUTRA PRIPREMITE KAPUTE…

REGION Balkana a na području Bosne i Hercegovine nastavlja se Read more

DANAS NESTABILNO S PLJUSKOVIMA I GRMLJAVINOM…

LJETO SE BAŠ ZAINATILO: Evo gdje će, kada i koliko Read more