STRAŠNO: Potvrđen treći slučaj koronavirusa u Bosni i Hercegovini… (foto)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Radi se o muškarcu koj je u istom automobilu doputovao iz Italije sa prvom pozitivnom osobom na koronavirus uBiH…

ČELINAC: BiH, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, petak… 06: 03. 2020… 18: 31… STRAŠNO: Potvrđen treći slučaj koronavirusa u Bosni i Hercegovini… (foto)

U Bosni i Hercegovini registrovan je još jedan slučaj koronavirusa, a testiranjem je potvrđeno da je koronavirusom zaražen muškarac srednjih godina koji je takođe radio u Italiji…

On je putovao u istom automobilu iz Italije s muškarcem koji je registrovan kao prvi slučaj osobe zaražene koronavirusom.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da se radi o osobi koja boravište ima u Čelincu, a da su higijensko-epidemiološtke službe na terenu.

“Molim sve građane i sve do kojih dođemo da moraju da daju istinite informacije, broj telefona, boravište, jer ako to nije slučaj to može epidemiološku istragu da odvede u pogrešnom pravcu”, rekao je Šeranić i podsjetio da je zakonom definisano da su građani dužni da daju istinite informacije.

Čitaj još:   BIH, Jutarnja temperatura u minusu, tokom dana zubato sunce, uveče finalni obrt: Zima definitivno stiže...

V. d. direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković napomenuo je da će osobe koje su bile u bliskom kontaktu s ovom osobom biti u izolaciji u narednih 14 dana.

Jako je važno da svi poštuju izolacioni period”, rekao je Zeljković.

Prema njegovim riječima, danas je uzet uzorak i završeno testiranje, a ovaj muškarac nema nikakvih značajnih simptoma zaraze.

http://ibalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});