Uhapšeno više pripadnika, Granične policije BiH… (foto)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Nezvanično saznajemo jutros je uhapšeno pet službenika Granične policije Bosne i Hercegovine…

BOSANSKI BROD: BiH, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, petak… 06: 03. 2020… 14: 31… Uhapšeno više pripadnika, Granične policije BiH… (foto)

Prema prvim informacijama oni su uhapšeni tokom interne kontrole, a zbog osnovane sumnje da su počinili  koruptivne aktivnosti.

Kako je potvrđeno, granični policajci su u zamjenu za novac puštali strance i državljane BiH da nezakonito pređu granicu.

Policijski službenici Centralnog istražnog ureda (CIU) Granične policije (GP) BiH, provodeći aktivnosti na sprječavanju, otkrivanju i dokazivanju nezakonitih, koruptivnih radnji, u petak su uhitili pet službenika Postrojbe granične policije (PGP) Bosanski Brod.

Policijski službenici CIU-a provodili su aktivnosti na Međunarodnom graničnom prijelazu (MGP) Bosanski Brod zajedno s policijskim službenicima JPK TU Istok, pod nadzorom Tužiteljstva BiH, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo “primanje dara i drugih oblika koristi”, priopćeno je iz Granične policije BiH.

U akciju je uhićeno pet policijskih službenika iz PGP-a Bosanski Brod, a osim pretresa osumnjičenih policajaca, pretresaju se i službene prostorije na MGP Brod koje su koristili osumnjičeni policijski službenici.

Čitaj još:   KOVID- 19, BROJ ZARAŽENIH U AUSTRIJI RASTE DNEVNO PO 100 LJUDI: Oboljelih trenutno 758... (foto)

Navodi se kako je u tijeku pretresa pronađena određena količina novca za koji postoji osnova sumnje da potječe iz izvršenja kaznenog djela.

“Navedene aktivnosti predstavljaju jasno opredjeljenje Granične policije BiH, na čelu s njenim rukovodstvom, da se suprotstavi svim oblicima koruptivnih ponašanja policijskih službenika GPBiH, stoga pozivamo i ohrabrujemo sve građane i putnike da prijave svaki oblik koruptivnog ponašanja koje uoče ili o tome imaju korisna saznanja”, kazao je ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić, stoji u priopćenju...

izvor agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});