IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

FAŠIZAM U MANJEM BiH Entitetu: Četnici se ponovo okupljaju u Višegradu… (foto)

Tri registarska suda u manjem bh. entitetu još nisu odlučili o zahtjevu da se zabrani rad 16 udruženja…

VIŠEGRAD: BiH, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, subota, 07. 03. 2020… 16: 33…  FAŠIZAM U MANJEM BiH Entitetu: Četnici se ponovo okupljaju u Višegradu… (foto)

Organizacioni odbor Ravnogorskog pokreta Višegrad uputio je poziv, kako su napisali, “braći Srbima i sestrama Srpkinjama, ravnogorcima, poštovaocima i simpatizerima ravnogorskog pokreta i ravnogorske ideje” da se 13. marta okupe kako bi obilježili godišnjicu hapšenja generala Dragoljuba Draže Mihailovića.

Na tom lokalitetu uhvaćen je đeneral Dragoljub Draža Mihailović. Mučkim hvatanjem od OZNA-e ubijeni su Čičini pratioci Nikola Majstorović, Dragiša Vasiljević i Blagoje Kovač…

Tim povodom, kao i svake godine, Ravnogorski pokret Višegrad obilježava taj dan, bitan za našu historiju, za našu ideju, za naš put kojim treba da idemo i da ne zaboravimo zlodjela onih koji su se odrekli i Boga i svog srpskog naroda, svoje slave, predaka, istorije i običaja…

Čitaj još:   U Hrvatskoj potvrđen 12. slučaj, u Sloveniji zaražen ljekar, u BiH nema promjena tri slučaja zaraze korona virusom... (foto)

Dođite da svojom slogom i bratskom i sestrinskom ljubavi odamo počast đeneralu Draži i njegovim pratiocima dostojanstveno, složno i sa molitvom u našim srcima. O historijskom času govorit će profesor Predrag Ostojić”, navodi se u pozivu višegradskih ravnogoraca.

Četničko divljanje u Višegradu prošle godine obilježeno je glavnom porukom:

“Bit će opet pakao i krvava Drina, evo idu četnici sa srpskih planina”

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more