IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Ministar Mevludin Nuhodžić, odgovor Irineju: Ne postoje indicije za krvoproliće…

Ne postoje indicije da bi u CG, povodom Zakona o slobodi vjeroispovijesti, moglo doći do sukoba i obračuna, izjavio je crnogorski ministar Mevludin Nuhodžić…

PODGORICA: Crna Gora , Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, subota, 07. 03. 2020… 20: 33…   Ministar Mevludin Nuhodžić, odgovor Irineju: Ne postoje indicije za krvoproliće…

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore je agenciji MINA rekao da sve informacije i saznanja kojima raspolažu nadležne državne institucije ukazuju da ne postoje indicije da bi moglo doći do sukoba i obračuna, a pogotovo krvoprolića kako je to izjavio srpski patrijarh Irinej.

Kako prenosi RTCG, Nuhodžić je ocijenio da dešavanja povodom tog spornog zakonskog rešenja potvrdjuju da je crnogorsko društvo demokratski zrelo i da će neslaganja u mišljenjima i stavovima, kao i sve izazove, rešavati na demokratski i civilizovan način, a ne podstičući nepovjerenje.

Mevludin Nuhodžić je istakao da se može misliti drugačije i da su to tekovine demokratije, ali da se ne smije dozvoliti da budu narušeni principi gradjanskog, multietničkog i multiverskog društva.

Čitaj još:   Strava, scene na auto- putu: Zaštitna ograda probila, KABINU KAMIONA turskih registracija... (foto i video)

“Zato sam siguran da gradjani neće podržati, državne institucije svakako neće dozvoliti, bilo kome, ni iznutra, ni iz vana, da pokuša da ugrozi mir i stabilnost u Crnoj Gori”, istakao je Nuhodžić.

Iza toga Minstar je dodao da je tačno da vjernici jedne konfesije iskazuju neslaganje sa zakonom, iako je namjera donošenja tog zakonskog akta bila da zakoni budu jednaki za sve.

“U Crnoj Gori ima mesta za sve. Namjera nam nije bila niti će biti da se bilo kojim postupkom, pa ni usvajanjem Zakona o slobodi vjeroispovijesti, oslobadjamo bilo koga. Jer, u gradjanskoj Crnoj Gori naše različitosti jesu i treba da budu naše najveće bogatstvo, a ne usud našeg življenja”, smatra Nuhodžić”, rekao je N uhodžić…

izvor agencija MINA.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more