IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

FAHRO O TAJNOM DOGOVORU S MILORADOM DODIKOM…” (foto)

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik razgovarao je u Banjaluci s ministrom sigurnosti BiH Fahrudinom Radončićem…

BANJA LUKA: BiH, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, nedelja 08. 03. 2020… 15: 13… FAHRO O TAJNOM DOGOVORU S MILORADOM DODIKOM…” (foto)

“Bosna i Hercegovina je u tom smislu mnogo uređenija država nego što neki misle. Naravno da, oficijelnim linijama informiranja vrha države, sva tri člana Predsjedništva BiH znaju o čemu se radi. Razumijem novinarsku znatiželju, ali “teorijama zavjere” o navodnom doziranju informacijama pojedinih članova Predsjedništva BiH nema mjesta”, poručio je Radončić.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik razgovarao je u petak u Banjaluci s ministrom sigurnosti BiH Fahrudinom Radončićem i ministrom unutarnjih poslova u Vladi Republike Srpske Draganom Lukačem o aktualnoj sigurnosnoj situaciji u BiH i regiji.

Na sastanku je razgovarano i o aktualnoj političkoj situaciji u BiH i sagovornici su iskazali saglasnost da je sva otvorena pitanja u BiH potrebno rješavati kroz dijalog izabranih političkih predstavnika, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

“Razgovori u Banjauci imaju odličnu i manje dobru stranu. S ministrom Draganom Lukačem dogovorili smo reaktiviranje pune saradnje dva ministarstva i složili se da riješimo dugogodišnji problem EUROPOL-a”, naveo je Fahudin Radončić, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine nakon sastanaka u vezi migrantske krize.

“Svi ambasadori zemalja EU to traže od BiH. Zaista je žalosno da je Bosna i Hercegovina jedina zemlja u Evropi koja nema direktnu saradnju s tzv. evropskom policijom. To je značajna dimenzija uspješnosti današnjeg susreta. S Dodikom crno-bijela priča. Riješili smo, i to u roku odmah, jedan ekstremno riskantan sigurnosni problem koji se tiče strateškog državnog interesa BiH. Veoma odgovorna reakcija člana Predsjedništva BiH. Ali, kada je deblokada vlasti u pitanju, nismo bili ni približno tako efikasni”, naveo je Radončić.

Čitaj još:   DRAGAN BURSAĆ: "Dodik zajedno sa svojim ahbabom iz reda hrvatskog naroda pod stostrukom je lupom"

Za sada, poručio je, problem ostaje.

“Ipak, svaki direktan razgovor, nezavisno od danas precizno izrečenih razlika s obje strane, početak je očigledno teškog puta da se dogodi deblokiranje državnih institucija”, izjavio je ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić.

izvor agencije

DODIK PRITISNUT UZ ZID, KOMANDANT NATO ŠTABA MU PORUČILA…

Brigadni general Marti Bisel, komandant NATO štaba u Sarajevu, preuzela Read more