REIS FEJZIĆ, UZBUNA ZBOG AMFILOHIJA:”Zabrinjavajuće poruke o prolivanju krvi, mi nismo…” (foto)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić ocijenio je da su litije, koje organizuje Mitropolija crnogorsko- primorsk, brinu ga poruke određenih političkih struktura…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, ponedeljak, 09. 03. 2020… 11: 23… REIS FEJZIĆ, UZBUNA ZBOG AMFILOHIJA: “Zabrinjavajuće poruke o prolivanju krvi, mi nismo…” (foto)

“Što se tiče litija, ja poštujem pravo svakog pojedinca ili grupe, bez obzira da li se radilo čak i o vjerskoj zajednici da iskaže svoje nezadovoljstvo određenim činom. To je njihova stvar, mi nismo dio te priče”, rekao je Fejzić. 

U prvom oglašavanju nakon dva i po mjeseca od usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti u Crnoj Gori, reis Rifat Fejzić je za sarajevski “O kanal” rekao da u tom zakonu ima određenih stvari koje bi mogle da budu bolje.

“Ali, treba da smo svjesni činjenice, i vlast i zainteresovane strane, da je Zakon, i ovaj i svaki drugi, promjenljiv, da se može dograditi, uređivati i popravljati”, rekao je on.

Čitaj još:   SARAJEVO: Sud BiH nastavio suđenje generalu Atifu Dudakoviću... (foto)

Fejzić je naveo da ima ne mali broj objekata iz perioda prije 1918. godine koji su u vlasništvu Islamske zajednice, ali da ona ima ugovor sa državom, pa ti objekti i imovina neće momentalno preći u vlasništvo države, prenose podgoričke “Vijesti”.

“Želim da kažem da imamo određene arhive u okruženju, a i arhive u Turskoj, nešto i mi imamo svoje dokumentacije, koja dokazuje vlasničku strukturu iz tog perioda, objekata koji su sagrađeni prije 1918. godine, tu će ići upravni postupci i mi se ne bojimo da nećemo moći da dokažemo vlasništvo i strukturu imovine Islamske zajednice, kada je u pitanju ovaj zakon”, rekao je Fejzić.

On je naglasio da njega lično i instituciju na čijem je čelu zabrinjavaju određeni politički tonovi, sa kojima se ne slaže.

Čitaj još:   SLOMLJENA, SEVERINA NA LIJEKOVIMA: Šta kaže na optužbu da 46 DANA nije sina odvela u ŠKOLU... (foto)

“Politički tonovi nakon usvajanja zakona određenih političkih subjekata, koji su imali zastrašujuću priču vezano za ovaj zakon, pozivanje na otkopavanje oružja, prolivanje krvi – to je nešto što je neprihvatljivo, ali nadam se da je ovo ozbiljna i pravna država i da će stvari ići svojom dinamikom i tokom”, rekao je Fejzić i dodao da je u ovoj priči veoma bitan i međunardni faktor.

izvor agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});