VJEČITI Sarajevski derbi pred praznim tribinama… (foto)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Sarajevski derbi, koji je na rasporedu za desetak dana na stadionu Asim Ferahtović Hase, u 24. kolu Premijer lige BiH igrati pred praznim tribinama.

SARAJEVO: BiH, Sport, Fudbal, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, utorak, 10. 03. 2020… 12: 23… VJEČITI Sarajevski derbi pred praznim tribinama… (foto)

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine usvojit će naredbe nadležnih institucija o zabrani održavanja javnih skupova na kojima će se okupiti više od 250 ljudi te će se shodno tome utakmice naredna dva kola (23. i 24.) igrati pred praznim tribinama.

“Shodno promjeni epidemiološke situacije u svijetu, evropskom regionu i Bosni i Hercegovini, kao i procjeni epidemiološkog rizika, otkazuje se održavanje javnih skupova u Kantonu Sarajevo na kojima se okuplja više od 250 učesnika, u skladu s propisom o javnom okupljanju.

U narednom periodu Krizni štab će, shodno, procjeni epidemiološkog rizika, izdavati daljnje instrukcije za održavanje javnih skupova u skladu s propisima o javnom okupljanju”, navedeno je u objašnjenju Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo.

Čitaj još:   PROČITANO, PRVO PISMO VELIKOG ŠEFA: Evo kada i kako će se glasati VOĐA... (foto

Shodono preporukama nadležnih institucija NS BiH je odlučio da se naredna dva kola Premijer lige BiH igraju pred praznim tribinama, a ostalo je još samo da odluka bude i službeno potvrđena, a pitanje je vremena kada će se to i desiti, saznaje regionalni portal iBalkan.net

To znači da će se i sarajevski derbi, koji je na rasporedu za desetak dana na stadionu Asim Ferahtović Hase, u 24. kolu Premijer lige BiH igrati pred praznim tribinama.

Utakmice Premijer lige BiH koje će se igrati pred praznim tribinama:

23. kolo:

Sarajevo – Zvijezda 09
Željezničar – Čelik
Zrinjski – Mladost
Borac – Sloboda
Tuzla City – Velež
Radnik – Široki Brijeg

Čitaj još:   DANAS, Sunčano i toplo, u nedelju pljuskovi i grad...

24. kolo:

Zvijezda 09 – Široki Brijeg
Velež – Radnik
Sloboda – Tuzla City
Mladost DK – Borac
Čelik – Zrinjski
Sarajevo – Željezničar

http://iBalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});