IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KORONAVIRUS MOŽE DA IZAZOVE JEDNU OPAKU BOLEST: Upozorenje, infekcija ostavlja ogromne posledice… (foto)

Akademija zato oftalmolozima preporučuje da maskom zaštite usta, nos i oči kada vode računa o potencijalnim oboljelima od korona virusa…

ISTANBUL: Regija, Recepti, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, četvrtak, 12. 03. 2020… 19:50… KORONAVIRUS MOŽE DA IZAZOVE JEDNU OPAKU BOLEST: Upozorenje, infekcija ostavlja ogromne posledice… (foto)

KOVID-19 može da izazove konjuktivitis i da se i prenese i putem kontakta sa konjuktivom (membranom koja prekriva beonjaču).

Nekoliko izvještaja ukazuju na to da novi korona virus KOVID- 19 može da izazove konjuktivitis i da se i prenese i putem kontakta sa konjuktivom (membranom koja prekriva beonjaču), saopšteno je iz Američke akademije oftalmologije.

Zato oni upozoravaju oftalmologe da obrate pažnju na pacijente sa konjuktivitisom.

Kako je navedeno u saopštenju, pacijenti koji dođu oftalmolozima zbog konjuktivitisa, a koji takođe imaju povišenu temperaturu i respiratorne simptome, uključujući kašalj i nedostatak daha, i koji su nedavno putovali u inostranstvo, posebno u područja sa epidemijama korona virusa (Kina, Iran, Italija, Japan, Južna Koreja) ili su bili u kontaktu sa nekim ko se nedavno vratio iz jedne od ovih zemalja, mogli bi da budu zaraženi korona virusom.

Akademija zato oftalmolozima preporučuje da maskom zaštite usta, nos i oči kada vode računa o potencijalnim obolelima od korona virusa.

Čitaj još:   NOVA HAPŠENJA Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA): Uhapšena šestorica u slučaju Štrpci, na području Višegrada... (foto, video)

Virus koji izaziva KOVID-19 je, kako pokazuju istraživanja, veoma osjetljiv na dezinfekciona sredstva zasnovana na alkoholu i izbjeljivačima, koje oftalmolozi često koriste za dezinfekciju oftalmoloških instrumenata i kancelarisjkog namještaja.

Da bi se spriječio prenos korona virusa, preporučuje se dezinfekcija prije i posle susreta sa svakim pacijentom.

Prema izveštaju u “Žurnalu medicinske virologije”, od 30 hospitalizovanih zaraženih ljudi iz Kine, jedan je imao konjuktivitis. Kod tog paciejnta je virus nađen u sekretu iz očiju.

To ukazuje da korona virus može da zarazi konjuktivu i itatove konjuktivitis, pa su čestice virusa prisutne u očnom sekretu.

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more