IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MALI RAT MAFIJE I POLICIJE: Haos zbog hapšenja bosa! (foto i video)

Mafijaši su su u utorak blokirali puteve zapaljenim vozilima i razmijenili vatru sa sigurnosnim snagama u centralnom meksičkom gradu, dok su sigurnosni zvaničnici negirali da je zarobljen vođa bande…

GUANAHUATO: Svijet, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, četvrtak, 12. 03. 2020… 00: 03… MALI RAT MAFIJE I POLICIJE: Haos zbog hapšenja bosa! (foto i video)

Mali rat u gradu Selaja u državi Guanahuato izazvale su glasine na društvenim medijima da su snage bezbjednosti zatvorile Hozea “El Maro” Jepeza, šefa kriminalnog kartela Santa Rosa de Lima, i vjerovatno ga uhapsile.

Vjeruje se da kartel stoji iza masovne krađe benzina iz ilegalnih slavina u cijevovodima koje pripadaju nacionalnoj naftnoj kompaniji Pemek, kriminalnom reketu koji je značajno porastao poslednjih godina.

“El Maro” se takođe sumnjiči da je organizovao krađu goriva direktno iz obližnje rafinerije Pemek u gradu Salamanka.

Njegova supruga uhapšena je krajem januara, da bi tek nekoliko dana kasnije bila puštena na slobodu, nakon što je sudija utvrdio da nema dovoljno dokaza protiv nje. Prošle nedelje je Jepezov otac priveden, optužen da je upravljao ukradenim automobilom.

Čitaj još:   Zola podnio krivičnu prijavu protiv Miljane: POKUŠALA DA GA ZAKOLJE... (foto)

Predsjednik Andres Manuel Lopez Obrador agresivno se suočio s krađom goriva početkom prošle godine, ubrzo nakon što je preuzeo dužnost, naredio privremeno zatvaranje posebno ranjivih cjevovoda što je sa svoje strane izazivalo sedmice nestašice goriva.

Podaci Pemeka pokazuju da je krađa dramatično opal prošle godine.

Luis Ernesto Aiala, visoki bezbjednosni zvaničnik Guanahuatoa, napisao je na Tviteru da se na društvenim medijima šire glasine koje sugerišu da je neimenovani vođa kriminalne grupe u državi lažni.

– Mi nastavljamo da radimo na operaciji – dodao je u postu, ne navodeći više detalja. Drugi državni i savezni izvori bezbjednosti takođe su negirali da je Jepez pritvoren.

Nasilje u Čelaji podsjetilo je na ratove prošlog oktobra u Kulijanu, na sjeverozapadu Meksika, gdje su stotine boraca kartela Sinaloa privremeno preuzele grad sa oko milion ljudi i primorale vladu da pusti sina zatvorenog narko-bosa Hoakina “El Čapa” Guzmana koji je nakratko priveden.

Haos je označio veliku prepreku za sigurnost za Lopeza Obradora, koji se obavezao da će zemlju smiriti nakon višegodišnjeg nasilja narko kartela.

Čitaj još:   HOROR, NOVI SAD: Albanski tinejdžeri zvijerski pretučeni, jednom se bore za život...

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more