IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

POJELA 1,5 KG BIJELOG LUKA DA SE ZAŠTITI OD KORONE, PA ZAVRŠILA U BOLNICI… (foto)

Ovo su najopasniji i najbeskorisniji savjeti koje ćete naći na internetu!

ISTANBUL: Regija, Recepti, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, četvrtak, 12. 03. 2020… 00: 23… POJELA 1,5 KG BIJELOG LUKA DA SE ZAŠTITI OD KORONE, PA ZAVRŠILA U BOLNICI…

Za koronavirus, koji se proširio na većinu zemalja širom svijeta, još nema lijeka, ali to ne sprečava pojavljivanje ogromnog broja zdravstvenih savjeta od kojih su neki beskorisni, ali relativno bezopasni, dok su pojedini jako opasni…

Britanski BBC prenosi neke od najrasprostranjenijih savjeta koji se dijele na društvenim mrežama i šta nauka kaže o tome.

Bijeli luk je očekivano sredstvo broj jedan po djelotvornosti u borbi protiv koronavirusa jer sprečava infekciju, naravno ako je vjerovati postovima na Fejsbuku.

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) kaže da i ako je to “zdrava hrana koja može da ima neka antibakterijska svojstva”, nema dokaza da bijeli luk može da zaštiti ljude od novog koronavirusa.

U većini slučajeva ovakva vrsta “lekova” nije štetna, ali može da bude ako ne slijedite medicinske savjete koji su zasnovani na dokazima, navodi BBC.

Čitaj još:   VUČIĆEV INFORMER NAJAVIO PAKAO: "Mašinerija je već pokrenuta, Srbija će biti zgažena!"

Tako je kineski dnevni list “The South China Morning Post” objavio priču o ženi koja je završila u bolnici zbog teško upaljenog grla nakon konzumiranja 1,5 kilograma bijelog luka.

Znamo da su generalno voće, povrće i voda dobri za očuvanje zdravlja, međutim, ne postoje dokazi da će pomoći u borbi protiv koronavirusa.

Jutjuber Džordan Sater koji ima na hiljade pratilaca na različitim platformama, tvrdi da “čudo mineralni dodatak”, poznat kao MMS, koji sadrži hlor-dioskid, sredstvo za izbjeljivanje, može da “izbrše” koronavirus.

Sater i drugi su promovisali ovu supstancu i prije izbijanja koronavirusa, a u januaru je objavio da “hlor- dioksid (MMS) nije samo efikasan ubica ćelija raka, već može da ubije i koronavirus”.

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more