ŠOK: Najjača košarkaška liga SUSPENDOVANA, NBA zvijezda POZITIVNA na korona virus… (foto)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Rezulati testa NBA košarkaša stigli odmah prije početka utakmice…

OKLAHOMA (SAD): Svijet, Crna Hronika, Sport, Košarka, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, četvrtak, 12. 03. 2020… 09: 23… ŠOK: Najjača košarkaška liga SUSPENDOVANA, NBA zvijezda POZITIVNA na korona virus… (foto)

Najjača košarkaška liga na svijetu suspendovana je tokom noći, javlja jedan od najobjaveštenijih novinara NBA lige, Adrijan Vojnarovski.

NBA je suspendovala sezonu “do daljnjeg” nakon što je igrač Jute Džez, poznati francuski košarkaš Rudi Gober, testiran pozitivno na korona virus.

Utakmica između Oklahome i Jute Džez otkazana je pred sam početak, a jedino objašnjenje koje je objavljeno je da su se desile “nepredviđene okolnosti”.

Najavljeni su početni sastavi i činilo se da je igra bila spremna za početak. Zatim su se, nakon razgovora sudija, ekipe vratile u svlačionice, a sudije napustile dvoranu.

Čitaj još:   FRANCUZ, PROTJERAN IZ BiH: Ugrožavao sigurnost stranih diplomta i države...

NBA je saopštila da je igrač Jute Rudi Gober testiran pozitivno na virus COVID-19. Rezultat testa objavljen je malo prije početka večerašnje utakmice između Džeza i Tandera.

Novinar Vojnarovski javio je da su trenutno obadvije ekipe u karantinu u OKC Areni i da je u toku testiranje igrača na korona virus. 

Ekipa Jute oglasila se saopštenjem u kome potvrđuje da je francuski košarkaš pozitivan na testu.

izvor agencije

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});