IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VRIJEME DANAS KAO PRAVO LJETO, SUTRA TOTALNI PREOKRET… (foto)

DANAS suho vrijeme uz obilje sunca i natprosječno toplo vrijeme…

SARAJEVO: Sandžak, Recepti, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, četvrtak, 12. 03. 2020… 06: 23…  VRIJEME DANAS KAO PRAVO LJETO, SUTRA TOTALNI PREOKRET… (foto)

U Bosni početak radne sedmice obilježit će dosta oblaka, a u utorak može pasti i poneka kap kiše.

OČEKIVANE Temperature zraka u 13 sati (°C): Bjelašnica 0; Ivan Sedlo 9; Neum, Sarajevo 13; Bugojno, Livno, Široki Brijeg, Zenica, Srebrenica 14; Grude, Stolac, Tuzla, Trebinje 15; Mostar, Doboj, Zvornik 16; Drvar, Jajce 17; Bijeljina 18; Gradačac, Sanski Most, Banja Luka, Prijedor 19; Bihać 21°C.

četvrtak 12.03.2020.
Duži sunčani periodi i porast temperatura pozitivno će djelovati na većinu populacije. Tokom prijepodneva će biti ugodnije u odnosu na drugi dio dana, kada bi se usljed strujanja toplog zraka i nešto izraženijeg osjeta sparine, kod hroničnih bolesnika i meteoropata mogle pojačati tegobe u vidu glavobolje, umora, dekoncentracije. Poželjno je slojevito se odjenuti, kako bi se po potrebi raskomotili.

Čitaj još:   TUGA GRADA KONJICA: Pandemija, otela Dženana Kovačića, obnovio ćupriju u svojoj čaršiji... (foto)

U petak u većem dijelu zemlje jutro sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana postepen porast naoblake. U večernjim satima u većem dijelu Bosne se očekuje kiša. Jutarnja temperatura od 4 do 10, a dnevna do 21°C.

U subotu oblačno vrijeme. Tokom dana kiša je moguća u Hercegovini. U večernjim satima u većem dijelu Bosne se očekuje kiša, a na planinama susnježica ili snijeg. Jutarnja temperatura od 2 do 8, a dnevna do 16°C.

U nedjelju pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima u centralnim i istočnim područjima Bosne se očekuje kiša ili susnježica. U ostatku dana ponegdje u Bosni povremeno može biti slabih padavina. Jutarnja temperatura od -3 do 3, a dnevna od 1 do 12°C.

Stabilno vrijeme prognozira se od 15. do 20. marta, a pogoršanje uz padavine izgledno je od 21. do kraja prognoznog perioda 24. marta…

http://ibalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more