Uhvaćeni osumnjičeni za brodolom u kome se utopio i sirijski mališan Aylan Kurdi, osuđeni su na ukupno… (foto)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Policija je uhapsila trojicu bjegunaca koji se terete za organiziranje krijumčarenje migranata u Grčku…

ADANA: Regija, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, petak, 13. 03. 2020… 13: 54…  Uhvaćeni osumnjičeni za brodolom u kome se utopio i sirijski mališan Aylan Kurdi, osuđeni su na ukupno… (foto)

Turska policija u Adani uhvatila je tri osobe osumnjičene za brodolom gumenog čamca u kojem su 2. septembra 2015. godine život izgubile četiri osobe, uključujući i trogodišnjeg sirijskog dječaka Aylana Kurdija čije beživotno tijelo je pronađeno na plaži, a ti prizori potresli su cijelu svjetsku javnost, javlja Anadolu Agency (AA).

Policija je uhapsila trojicu bjegunaca koji se terete za organiziranje krijumčarenje migranata u Grčku.

Čitaj još:   GORAN, DAJE BUBREG ZA DUG ZA STRUJU: Kupamo se uz baterijske lampe, one su nam JEDINI IZVOR SVJETLA ... (foto)

Krivični sud u Bodrumu, koji od ranije vodi suđenje u tom slučaju, osudio je svu trojicu optuženika na zatvorske kazne u trajanju od po 125 godina. Osuđeni su za petostruko ubistvo i organiziranje krijumčarenja migranata.

Po završetku suđenja osuđeni su poslani u zatvor na služenje kazni.

Ranije su uhapšena dvojica sirijskih državljana koji su osuđeni na zatvorske kazne od po 50 mjeseci. Osuđeni su za pomaganje u krijumčarenju migranata…

izvor agencije AA

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});