ZEMLJOTRES iz OSLA: UOPŠTE NE PLANIRAMO DA IGRAMO SA SRBIJOM! (foto)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Nogometni savez Norveške (NFF) je obavestio UEFA da uopšte ne planira da igra utakmicu sa Srbijom koja je na programu 26. marta u okviru baraža za Evropsko prvenstvo…

OSLO: Svijet, Sport, Fudbal, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, petak, 13. 03. 2020… 20: 54… ZEMLJOTRES iz OSLA: UOPŠTE NE PLANIRAMO DA IGRAMO SA SRBIJOM! (foto)

Po savjetu Vlade, NFF je do 15. aprila obustavio sve fudbalske događaje u toj zemlji, a kako je termin meča sa “orlovima” usred tog perioda obustave održavanja takmičenja, Savez je riješio da se oglasi kako bi se otklonile sve dileme oko toga da li će se meč igrati u Norveškoj kako je bilo predviđeno.

“Mi smo lojalni naredbama naših vlasti i restrikcijama koje su propisane i dijelimo s drugima odgovornost za situaciju u našoj državi. Zbag svega toga smo još u utorak zaustavili sva fudbalska dešavanja do aprila. Ovo se, takođe, odnosi na međunarodni meč sa Srbijom, koji je zakazan za 26. mart, jer se on dešava u okviru perioda za koji smo, usled naredbe zdravstvenih institucija, zaustavili sportske manifestacije”, navodi se u saopštenju NFF-a.

To je dodatno pojasnio generalni sekretar Nogometnog saveza Norveške, Pal Bjerketved u izjavi za zvanični sajt:

Čitaj još:   SVIJET, U Stanju visoke pripravnosti, 2.000 nuklearnih bojevih glava, SVE VELIKE SILE razvijaju nuklearne oružje...

“Sve ovo znači da mi ne planiramo međunarodni meč za pomenuti termin. Obavijestili smo UEFA o ovome, pozivajući se na odluke norveških vlasti. Pritom, kao mjere sprečavanja zaraze, svi naši igrači koji budu doputovali u Norvešku (da bi igrali sa Srbijom) moraće 14 dana da budu u izolaciji, a to znači da bi bili slobodni da igraju – tek kada prođe sadašnji termin za pomenutu utakmicu. Mi kao NFF nemamo kontrolu oko toga da li će se meč zakazan za 26. marta i, uopšte, baraž za Evropsko prvenstvo, biti otkazan ili pomjeren za drugi termin. Epilog ćemo saznati poslije telefonske konferencije u UEFA koja je zakazana za utorak, 17. marta”, poručio je Bjerketvud.

Podsjetimo, poslije izbijanja pandemije Covid-19 tipa korona virusa, meč između reprezentacija Norveške i Srbije trebalo je najpre da se igra bez prisustva publike, ali sada do njega u pomenutom terminu, na pomenutom mjestu- svakako neće doći.

Čitaj još:   OSOBINE KOJE Nasleđujemo, NE MOŽEMO IH MIJENATI, šta god da uradimo...

Kako što smo već javili, ako UEFA riješi da se baraž igra, Srbija ili Norveška će sa boljim iz duela Škotska- Izrael pet dana kasnije odlučivati o plasmanu na šampionat kontinenta. Sa druge strane, meč u Oslu može da bude odložen, pomjeren na drugu lokaciju, ali i otkazan, usled čega bi o plasmanu na EURO 2020 mogli da odlučuju UEFA koeficijenti.

izvor agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});