ISTANBUL: Turska zatvara granice za putnike iz devet evropskih zemalja… (foto)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Od jutros će Turska zatvoriti svoje granice za putnike iz devet evropskih zemalja…

ISTANBUL: Svijet, Crna Hronika, Recepti, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, subota, 14. 03. 2020… 09. 26…  ISTANBUL: Turska zatvara granice za putnike iz devet evropskih zemalja… (foto)

Turska će svoje granice od 8 sati ujutro po lokalnom vremenu zatvoriti za putnike iz Njemačke, Španije, Francuske, Austrije, Norveške, Danske, Švedske, Belgije i Holandije…

U pismu se navodi kako su privremeno obustavljena i putovanja iz Turske u ove zemlje, a u okviru mjera na sprečavanju širenja zaraze koronavirusa.

Pismo je upućeno svim uredima guvernera, policijskim upravama, žandarmeriji, Direkciji za upravljanje migracijama i jedinicama za graničnu kontrolu.

Rečeno je kako se zaraza brzo širi u pojedinim evropskim zemljama, uključujući Italiju i da odnosi veliki broj života zbog čega je, u skladu s preporukama Ministarstva zdravstva i Naučnog vijeća, donesen niz mjera koje se odnose na Njemačku, Španiju, Francusku, Austriju, Norvešku, Dansku, Švedsku, Belgiju i Holandiju.

Čitaj još:   DAČIĆU STIGLA PORUKA OD DJEVOJKE: Čitao MINSTAR svima u tv studiju, sadržaj nije bio laskav...

Državljani ovih devet zemalja i državljani trećih zemalja koji su u njima boravili u posljednjih 14 dana, sutra od osam sati neće moći ući u Tursku. Istovremeno, državljanima navedenih zemalja neće biti ograničeno napuštanje Turske.

U pismu se navodi i kako su privremeno obustavljena putovanja državljana Republike Turske u pomenute zemlje, a kao što je to ranije bio slučaj s Kinom, Iranom, Irakom, Južnom Korejom i Italijom, skladno pravilima i procedurama Ministarstva zdravstva bit će podvrgnuti pregledu, kontroli i nadzoru u trajanju od 14 dana te eventualno karantinu.

Rečeno je i kako svi nadležni predstavnici nižih organa vlasti ubrzano trebaju planirati aktivnosti u vezi s mjerama, provesti i ne dopustiti bilo kakvo odstupanje i kašnjenje u vezi s primjenom odluke.

Čitaj još:   BROJ ZARAŽENIH na Ex Yu prostorima, PREMAŠIO 1.000: Gdje je najviše pozetivnih na korona virus u bivšim republikama... (foto)

http://iBalkan.net

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});