IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ISTANBUL: Turski državljani koji se vraćaju sa umre, boravit će u karantinu… (foto)

Svi putnici koji dolaze s umre, iz Saudijske Arabije, biće smješteni u studentskim domovima u Ankari i Konyi, a tamo će boraviti po principu karantina…

ISTANBUL: Svijet, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, nedelja, 15. 03. 2020… 13. 26…  ISTANBUL: Turski državljani koji se vraćaju sa umre, boravit će u karantinu… (foto)

Ministar zdravstva Republike Turske Fahrettin Koca izjavio je da će turski državljani koji se od sinoć vraćaju s umre, iz Saudijske Arabije, boraviti u karantinu, javlja Anadolu Agency (AA).

Koca se oglasio putem zvaničnog Twittera profila a u vezi s turskim državljanima koji se vraćaju u domovinu iz Saudijske Arabije.

Prema njegovim riječima, za pomenute putnike će biti poduzete preventivne mjere zbog pandemije korona virusa.

“Svi putnici koji od sinoć dolaze s umre, iz Saudijske Arabije, biće smješteni u studentskim domovima u Ankari i Konyi, a tamo će boraviti po principu karantina”, rekao je Koca.

Čitaj još:   DRAMATIČNA SITUACIJA U JABLANICI: Potopljen restoran sa jagnjadima na ražnju uz magistralnu cestu... (foto, video)

Naglasio je kako će svi boraviti u odvojenim sobama, te da će u slučaju pojavljivanja bilo kakvih simptoma biti pregledani i podvrgnuti testiranjima.

Prema posljednjim podacima, na području Turske dosad je zabilježeno šest slučajeva zaraze korona virusom.

izvor agencije AA

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more