IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Ronaldo je ljudina: Hotele je pretvorio u bolnice i liječi oboljele od koronavirusa… (foto i video)

ŠTA JE RONALDO URADIO! NAJVEĆI JE KADA JE NAJPOTREBNIJE! Ronaldo je ljudina!

TORINO: Svijet, Sport, Fudbal, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, nedelja, 15. 03. 2020… 13. 26… Ronaldo je ljudina: Hotele je pretvorio u bolnice i liječi oboljele od koronavirusa… (foto)

Kapa dolje! Napadač Juventusa Kristijano Ronaldo još jednom je pokazivao da je veliki humanitarac

Novim potezom ostavio je planetu bez teksta u trenucima kada u svijetu vlada pandemija korona virusa!

Španska “Marka” prenosi da je Ronaldo odlučio da sve svoje hotele, a ima ih u Portugaliji, Španiji i Francuskoj, pretvori u bolnice u kojima će se liječiti ljudi oboljeli od pomenutog virusa.

Ali, to nije sve. Ronaldo je će sve sam plaćati, sve ljekare koji budu u misiji spašavanja zaraženih u njegovim hotelima. SAMI A BROJNI SU Hoteli će funkcionisati kao bolnice sve dok bude bilo potrebe za tim – dok se situacija sa koronavirusom ne primiri.

Ronaldo je najpre otvorio hotele u Lisabonu i mjestu Funšal gdje je rođen, na otoku Madeira, a onda nastavio da širi turistički biznis.

As Jventusa je inače u samoizolaciji u domovini, nakon što je njegov saigrač Danijele Rugani bio pozitivan na testiranje. 

Portugalac je odbio da se vrati u Torino, a tom prilikom je poslao i zvaničnu poruku.

Čitaj još:   DR. SPAHIĆ: Bajram, suneti, porodična slavlja i svadbe su doprinjeli širenju virusa u NOVOM PAZARU... (foto)

– Svijet prolazi kroz teške trenutke koji traže brigu i pažnju od svih nas. Danas vam ne pišem kao fudbaler, već kao sin, otac i ljudsko biće koje je zabrinuto onim što se dešava i što utiče na cijeli svijet. Veoma je bitno da pratite savjete Svjetske zdravstvene organizacije i vladajućih struktura o tome kako treba da se nosimo s aktuelnom situacijom. Zaštita ljudskih života mora biti iznad svih drugih interesa.

Bonus video

izvor agencije