SUMNJATE DA IMATE KORONAVIRUS, NE PIJTE OVAJ LIJEK: Maksimalno otežava stanje… (foto)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Francuski ministar zdravlja Olivije Vran, inače neurolog, u subotu je napisao na Tviteru da uzimanje ibuprofena i sličnih lijekova može izazvati pogoršanje infekcije…

PARIZ: Svijet, Recepti, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, nedelja, 15. 03. 2020… 14: 26… SUMNJATE DA IMATE KORONAVIRUS, NE PIJTE OVAJ LIJEK: Maksimalno otežava stanje… (foto)

Francuske vlasti upozorile su da naširoko korišćeni protivupalni lijekovi koji se kupuju bez recepta mogu pogršati virus korona.

Francuski ministar zdravlja Olivije Vran, inače neurolog, u subotu je napisao na Tviteru da uzimanje ibuprofena i sličnih lijekova može izazvati pogoršanje infekcije.

– U slučaju temperature uzmite paracetamol. Ako već uzimate protivupalne lijekove, zatražite savjet ljekara – napisao je.

Zdravstveni radnici ističu da je poznato da protivupalni lijekovi predstavljaju rizik za one sa zaraznim bolestima jer imaju tendenciju da umanje odgovor imunološkog sistema tijela…

Čitaj još:   VUK DRAŠKOVIĆ, KONTRIRA VUČIĆA: "Ovo će biti NATO DVORIŠTE..."

Ministarstvo zdravlja je dodalo da pacijenti treba da biraju paracetamol jer će on “smanjiti temperaturu bez širenja upale”.

Francuzi već od januara moraju da se konsutluju sa farmaceutom prije kupovine ibuprofena, aspirina i sličnih lijekova kako bi ih oni podsjetili na rizike...

izvor agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});