IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TRI GODINE ZATVORA ZA KRŠENJE NAREDNE O IZOLACIJI: Stariji osobe od 65 godina da ostanu u kućama! (foto)

“Naredna tri dana ćemo provjeravati i ako kršenja budu veća moraćemo da donesemo obavezujuću odluku da svi ostanu u svojim kućama i dvorištima i molim ih kao Boga da poslušaju jer ovo radimo zbog njih”, rekao je Vučić.

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, , Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, nedelja, 15. 03. 2020… 20: 26… TRI GODINE ZATVORA ZA KRŠENJE NAREDNE O IZOLACIJI: Stariji osobe od 65 godina da ostanu u kućama! (foto)

Aleksandar Vučić najavio je da će od ponedeljka pripadnici Vojske Srbije čuvati bolnice a da će policija sprovoditi naredbu o izolaciji zaraženih.

“Policija će da sprovodi naredbu o izolaciji. Ko prekrši izolaciju, dobiće do tri godine zatvora”, rekao je Vučić novinarima u Palati Srbija.

Rekao je da će pripadnici Vojske Srbije obezbjedjivati bolnice i da u njih neće moći da ulazi “ko hoće”.

Vučić je rekao da će, osim Kinezima, ostalim državljanima zemalja u kojima su žarišta virusa biti zabranjivan ulazak u Srbiju bez izolacije, čak i ako nemaju simptome virusa.

Čitaj još:   BEOGRAD: Vučić, ograničena javna okupljanja u Srbiji... (foto)

“Ovo radimo da bismo spasili i sačuvali zemlju”, rekao je on.

Vučić je rekao da će školski program biti emitovan preko televizijskih kanala i da škole vjerovatno neće biti otvorene do kraja godine.

U Srbiji još nema nijednog smrtnog slučaja od korona virusa, rekao je Vučić i dodao da trenutno ukupno imamo 48 zaraženih.

Kako je rekao, ovog sekunda imamo vanredno stanje na teritoriji cijele Srbije, a odmah poslije večerašnjeg obraćanja i objave u Službenom glasniku uslediće sednica vlade, na kojoj će biti donjeta uredba o mjerama za vrijeme vanrednog stanja.

“Doneli smo tu odluku ne lako, pošto se takva odluka donosi u izuzetnim i posebno kriznim situacijama”, kazao je Vučić.

izvor agencije

Aleksandar VUČIĆ: NAVIJAT ĆU ZA MAROKO PROTIV HRVATSKE, TO SU NAŠA BRAĆA… (video)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odgovarao je na pitanje novinara za Read more