Ðuzepe Konte, nije vrhunac epidemije, Italija je ujedinjena u najrizičnijim periodu… (foto)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Italijanski premijer, “Vlasti razmatraju dalje mjere za sprečavanje širenja korona virusa i ublažavanje posledica po ekonomiju…”

MILANO: Svijet, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, ponedeljak, 16. 03. 2020… 11: 26… Ðuzepe Konte, nije vrhunac epidemije, Italija je ujedinjena u najrizičnijim periodu… (foto)

U Italiji je do sada potvrđeno više od 24.000 slučajeva zaraženih korona virusom, a najveća pažnja usmjerena je na najteže pogođen region Lombardiju, gdje je taj virus do sada odnio život više od 1.200 ljudi.

Italijanski premijer Ðuzepe Konte rekao je, pozivajući se na izjave ljekara, da “još nije vrhunac epidemije”, ističući da je Italija “ujedinjena u najrizičnijim periodu”.

Italijanski mediji prenose da vlasti razmatraju dalje mjere za sprečavanje širenja korona virusa i ublažavanje posledica po ekonomiju.

Čitaj još:   ANKARA: Erdogan, priredio iftar za porodice šehida...

Epidemiolog Nacionalnog instituta za zdravlje u Rimu, Paolo Dankona rekao je da je “previše rano govoriti o preokretu u Lombardiji”, italijanskom regionu koji je najteže pogođen korona virusom.

– Brojevi nam do sada ne daju odgovore, pad ili rast (slučajeva) u najteže pogođenim područjima na sjeveru (Italije) mogu biti privremeni. Tek naredne nedelje možemo reći nešto više – kazao je Dankona, prenosi italijanski list Korijere dela sera.

U Liguriji, na sjeveru Italije, gdje je potvrđeno oko 500 slučajeva zaraženih korona virusom, građani se pridržavaju mjera koje je uvela italijanska vlada, ulice su uglavnom puste, a u prehrambenim prodavnicama ljudi koriste zaštitne maske i poštuju minimalnu propisanu udaljenost od najmanje jednog metra.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 22. april 2019. godine

Iako Ðenova ne spada u najkritičnija područja kao što su pojedini gradovi drugih regiona na sjeveru Italije veoma često se mogu čuti sirene ambulantnih kola, a u popodnevnim časovima nerijetko na nekoliko minuta.

Iskustvo Italije u jeku pandemije virusa Covid-19 veoma je važan primer drugim evropskim zemljama koje su proteklih dana počele da bilježe rast slučajeva zaraženih.

Studenti širom Italije volontiraju i pomažu starijim građanima i drugim ljudima koji iz zdravstvenih razloga nisu u mogućnosti da kupuju namirnice, a desetine taksista u Milanu, finansijskom centru Italije i gradu koji je najteže pogođen korona virusom, ponudile su svoje usluge besplatno starijim sugrađanima koji su primorani da napuste svoj dom, prenijeli su lokalni mediji ukazujući na solidarnost građana…

izvor agencije

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});