Ministarstvo sigurnosti BiH: “Hitno skloniti migrante sa ulica…”(foto)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ministarstvo sihgurnosti BiH sugerisalo je policijskim agencijama da sklone migrante sa ulica i onemoguće njihovo nekontrolirano kretanje...

SARAJEVO: Srbija, Ekonomija, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, ponedeljak, 16. 03. 2020… 13: 26… Ministarstvo sigurnosti BiH: “Hitno skloniti migrante sa ulica…”(foto)

Kako je saopćeno iz MOBiH-a, u toku niza mjera koji poduzimaju različiti nivoi vlasti, od općina, kantona, entiteta i na nivou BiH, Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine potencira važnost da se što prije ilegalni ekonomski migranti sklone sa ulica, onemogući njihovo nekontrolirano kretanje i da se, po mogućnosti, oni smjeste u neki od bivših vojnih objekata ili formiranjem novih šatorskih naselja.

– Obzirom da je pitanje javnog reda i mira u isključivoj zakonskoj nadležnosti kantona i dva entiteta, Ministarstvo sigurnosti BiH sugerira da policijski rukovodioci izdaju naređenja policijskim službenicima da djeluju mnogo energičnije nego do sada.

Čitaj još:   STRAVA UBISTVO NA ILIDŽI: Pretučen do smrti, poznti i motivi zločina...

To znači da sve koji imaju određeni papir iz migrantskih centara vrate u iste i ograniče im kretanje – saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti…

izvor agencije

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});