IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STUPA NA SNAGU NAJGORA MJERA: Ograničena sloboda kretanja u toku vanrednog stanja, EVO ŠTA TO ZNAČI… (foto)

Uredbu o mjerama za vrijeme vanrednog stanja kojima se, kako se navodi, odstupa od Ustavom zajamčenih ljudskih i manjinskih prava za vrijeme vanrednog stanja…

BEOGRAD: Regija, Crna Hronika, Ekonomija, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, utorak, 17. 03. 2020… 00: 06… STUPA NA SNAGU NAJGORA MJERA: Ograničena sloboda kretanja u toku vanrednog stanja, EVO ŠTA TO ZNAČI… (foto)

Uredba, doneta 15. marta, a objavljena danas u Službenom glasniku, utvrđuje da Ministarstvo unutrašnjih poslova, u saglasnosti sa Ministarstvom zdravlja, može privremeno da ograniči ili zabrani kretanje licima na javnim mjestima.

Ista ministarstva mogu da narede pojedinim licima ili grupama lica koja su zaražena ili se sumnja da su zaražena zaraznom bolesti COVID-19 da borave na adresi svog prebivališta odnosno boravišta, sa obavezom javljanja nadležnoj zdravstvenoj ustanovi.

Ministarstvo unutrašnjih poslova može da naredi da se izvrši zatvaranje svih prilaza otvorenom prostoru ili objektu i onemogući napuštanje tog prostora ili objekta bez posebnog odobrenja, navodi se u Uredbi.

Navodi se da MUP može da naredi obavezan boravak određenim licima ili grupama lica na određenom prostoru i određenim objektima kao što su prihvatni centri za migrante i sl.

Čitaj još:   RAMO ISAK PORUČIO MILU DODIKU: "Ne bojimo te se, niko si i ništa, ALEKSANDAR Vučić pustće te niz vodu"... (foto, video)

Uredbom su zabranjena sazivanja i održavanje zborova i svih drugih okupljanja građana na otvorenom prostoru.

Zabranjena su i sva okupljanja u zatvorenom prostoru (sportske, kulturne i druge manifestacije), osim okupljanja koja su od posebnog interesa za rad i funkcionisanje državnih organa i službi.

Za okupljanja od posebnog interesa neophodna su posebna odobrenja koja izdaje ministar unutrašnjih poslova.

Sprovođenje izbornih radnji nastaviće se od dana prestanka vanrednog stanja, navodi se u Uredbi i zadužuju izborne komisije da obezbede i čuvaju postojeću izbornu dokumentaciju do nastavka sprovođenja izbornih radnji i izbora.

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more