COVID- 19 U HRVATSKOJ: Broj zaraženih porastao na 87 najava drastičnih mjera… (foto)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Obustavit se rad teretana, fitness centara, frizera, brijača, održavanje izložbi, plesnih škola, revija, sajmova, ali i vjerskih okupljanja…

ZAGREB: Hrvatska, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, srijeda, 18. 03. 2020… 19: 46… COVID- 19 U HRVATSKOJ: Broj zaraženih porastao na 87 najava drastičnih mjera… (foto)

Redovna konferencija za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite započela je nekoliko minuta nakon 18 sati.

– Obradom je detektirano je šest novooboljelih tako da je novi broj ukupnih pacijenata 87, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

– Imamo novi slučaj u bolnicama pa je ukupni broj zaraženih zdravstvenih djelatnika devet, rekao je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak koji je dodao da je od danas otvorena nova linija 113 na kojoj je mogu dobiti informacije o zdravstvenom sustavu.

Čitaj još:   ISTANBUL: Prvi smrtni slučaj od posljedica zaraze korona virusom u Turskoj... (foto)

Sabor je bez rasprave donio odluku kojim je ovaj stožer dobio dodatne ovlasti vezane uz mogućnost donošenja odluka i uputa. U tom smislu stožer priprema odluku, s obzirom da izmjene stupaju na snagu nakon objave u Narodnim novinama, dakle od sutra mi možemo donositi odluke koje se primjenjuju na teritoriju RH.

Obustavit će se rad svih trgovina osim onih koje prodaju prehrambene i higijenske artikle, ljekarne, tržnice, benzinske pumpe, kiosci, pekarnice, specijalizirane trgovine za prodaju dječje opreme, trgovine za prodaju hrane za životinje, kaže ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i dodaje da mjere stupaju na snagu u ponoć.

Obustavit će se i rad teretana, fitness centara, frizera, brijača održavanje izložbi, plesnih škola, revija, sajmova, ali i vjerskih okupljanja.

Čitaj još:   PROROCI I VODOVNJACI: Dolaze im POLITIČARI, u vrijeme izbora, pitaju ih svašta...

Što se tiče objekata koji će raditi u ovih 30 dana, tamo se treba osigurati rad tako da se osigura što veća udaljenost radnika i socijalne distanciranosti, redovito se moraju provjetravati prostori, osiguravati punktove s dezinfenkcijskim sredstvima.

izvor Jutarnji list

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});