IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BRAVO Testira se nekoliko novıh ljekova za Covid- 19… (foto)

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) koordinira testiranja nekoliko mogućih ljekova za Covid- 19, rekao je direktor te organizacije Tedros Adhanom Gebrejsus..

ISTANBUL: Svijet, Recepti, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, četvrtak, 19. 03. 2020… 10: 26… BRAVO Testira se nekoliko novıh ljekova za Covid- 19… (foto)

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) koordinira testiranja nekoliko mogućih lijekova za COVID-19, rekao je čelnik WHO-a Tedros Adhanom Ghebreyesus u srijedu.

Scientist in lab conducting biotechnological experiment ,model released, Symbolfoto PUBLICATIONxINxGERxSUIxAUTxONLY Copyright: xKzenonx Panthermedia25879353

“Višestruka manja ispitivanja s različitim metodama možda nam neće omogućiti jasne, snažne dokaze, koji su nam potrebni, o tome koji tretman pomaže pri spašavanju života”, kazao je Tedros na novinskoj konferenciji u Ženevi u srijedu.

“Ova velika, međunarodna studija, osmišljena je da bi generirala potrebne robustne podatke, kako bi se pokazalo koji tretmani su najefektivniji”, dodao je.

Do sada su Argentina, Bahrain, Kanada, Francuska, Iran, Norveška, Južna Afrika, Španjolska, Švicarska i Tajland potvrdili da će se pridružiti projektu koji uključuje i testiranje lijekova izvorno razvijenih za suzbijanje HIV-a i liječenje malarije.

Iako većina pacijenata koja se zarazi koronavirusom ima samo blage simptome, WHO je naglasio da bi, u idealnom scenariju, trebali biti liječeni u bolnici te da se ne bi trebali oporavljati u svom domu.

“Gdje god je to moguće potvrđeni blagi slučajevi trebali bi biti izolirani u zdravstvenim ustanovama, gdje obučeni profesionalni mogu pružiti dobru zdravstvenu skrb, spriječiti progresiju bolesti i daljnju transmisiju”, kazao je Tedros.

Čitaj još:   Najjači karantin na svijetu: Samo 4 mrtvih, uvela dvije mjere za sve je ZASLUŽNA JEDNA ŽENA... (foto)

Glavni savjetnik britanske vlade za znanost i znanstvena istraživanja Patrick Vallance izjavio je u srijedu kako se Ujedinjeno Kraljevstvo u istraživanjima fokusirana dva tipa testova za borbu protiv koronavirusa, od kojih je jedan test na virus, a drugi test na antitijela protiv koronavirusa koji je, kako je rekao, puno važniji.

Vallance je kazao da je test na antitijela “gamechanger”, odnosno faktor koji značajno mijenja postojeću situaciju u borbi protiv koronavirusa.

“To napreduje vrlo brzo”, rekao je, referirajući se na razvoj testa.

Dodao je kako vlada traži načine za “dobivanje puno raširenije verzije tog testa”.

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more