Puste ulice Novog Pazara, nema oboljelih, u izolaciji gotovo 500 osoba od korone…(foto i video)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

U Novom Pazaru nema oboljelih od koronavirusa, dok je za 492 žitelja ovog grada određena mjera kućnog nadzora od 14, odnosno, 28 dana, saopćeno je danas nakon sjednice Štaba za vanredne situacije.

NOVI PAZAR: Sandžak, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, četvrtak, 19. 03. 2020… 10: 26… Puste ulice Novog Pazara, nema oboljelih, u izolaciji gotovo 500 osoba od korone…(foto i video)

Štab je donio i odluku o formiranju operativnog tima koji će dostavljati prehrambene namirnice, vodu, lijekove i ostale potrebštine građanima starijim od 65 godinama i svima kojima je takva pomoć neophodna.

U rad tima uključeni su zaposleni u javnim ustanovama, kao i pojedina humanitarna i udruženja građana.

Ulice u Novom Pazaru večeras od 20 časova bile su potpuno prazne čime su žitelji ovog grada ispoštovali mjeru zabrane kretanja koju je Vlada Srbije usvojila u cilju sprječavanja širenja korona virusa, javlja radio Sto plus.me

Čitaj još:   PAŽNJA, Ako imate neki od OVIH SIMPTOMA: Pod hitno smanjite unos kofeina... (foto)

Centar grada bio je gotovo pust, a ulicama u užem centru grada za gotovo sat vremena nije prošao niko, osim nekoliko policijskih patrola koje su kružile Novim Pazarom, službenim, ali i neobeleženim automobilima.

Od onih, među kojima je bilo i nekoliko novinara, koje su zatekli na ulici, uzimali su podatke i upozoravali ih da je na snazi zabrana kretanja do pet časova ujutru, opominjući ih da će sljedeći put biti kažnjeni ukoliko bez dozvole budu van svojih domova.

Mjeru zabrane kretanja od 20 časova uveče do pet ujutru Vlada Srbije usvojila je u cilju borbe protiv korona virusa.

“Ustanovljen je i kol centar koji počinje da radi od četvrtka, 19. marta, a građanima će biti dostupni sljedeći brojevi telefona 020/311-902, 063/178-33-17, 065/564-06-36 i 061/165-35-14, od 8 do 14 časova”, navodi se u saopćenju.

Čitaj još:   Šeheru moj, srećan rođendan

Štab je pozvao sve volontere, od 18 do 28 godina starosti, da se priključe radu operativnog tima.

Izvor: Radiostoplus.com

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});