U Crnoj Gori registrovano je osam slučajeva oboljelih od koronavirusa… (foto)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Vlada je juče odlučila da će karantin biti u Podgorici i Danilovgradu. Organizovan je povratak crnogorskih državljana iz inostranstva…

PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, četvrtak, 19. 03. 2020… 10: 26… U Crnoj Gori registrovano je osam slučajeva oboljelih od koronavirusa… (foto)

Institut za javno zdravlje potvrdio je još šest slučajeva zaraze koronavirusom.

“Danas su u laboratorijama Instituta završene preliminarne analize 20 uzoraka uzetih kod osoba iz nadzora i kontakata do sada potvrđenih slučajeva. Od obrađenih uzoraka pozitivno je 6, od kojih jedan nema epidemiološku povezanost sa do sada potvrđenim slučajevima”, saopštio je IJZ.

Ukupan broj osoba oboljelih od koronavirusa u Crnoj Gori trenutno je 8.

Čitaj još:   Pljevlja danas, slave "Dan opštine"...

“U 18 časova pod zdravstevno-sanitarnim nadzorom u Crnoj Gori nalazile su se 3.523 osobe uključujući i naše državljane koji su organizovano doputovali u domovinu a koji su iz preventivnih razloga smješteni u karantine”, dodali su iz Instituta.

Pojasnili su da je ovakav skok broja pozitivnih slučajeva bio očekivan “imajući u vidu broj bliskih kontakata koji su identifikovani i obrađeni”.

“Ekipe Instituta će i ovo veče provesti na terenu, sprovodeći dalju identifikaciju kontakta i obradu prikupljenih podataka”, naveli su iz Instituta za javno zdravlje.

Ulice Podgorice su prazne, a to govori da građani poštuju preporuke Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti u Crnoj Gori.

Još jedan primjer solidarnosti u ovom teškom vremenu stiže iz Nikšića. Krojački salon u gradu pod Trebjesom besplatno šije maske za sugrađane.

Testing the laboratory sample of the novel Coronavirus, Image: 505047298, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Tomas Anderson / Panthermedia / Profimedia

izvor Cdm.me

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});