UŽIVO O KORONI: Još 15 novih slučajeva korona virusa, zaraženo 118 osoba u Srbiji… (foto)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Od poslednjeg izveštaja do osam časova jutros testirani su uzorci 39 osoba od kojih je 15 pozitivno i 24 negativno na novi korona virus…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, Putovanja, vijesti, petak, 20. 03. 2020… 09: 01… UŽIVO O KORONI: Još 15 novih slučajeva korona virusa, zaraženo 118 osoba u Srbiji… (foto)

U Srbiji je do osam časova jutros registrovano još 15 slučajeva korona virusa, što znači da je broj pozitivnih na COVID-19 porastao na ukupno 118…

Od poslednjeg izveštaja juče u 18 časova pa do osam časova jutros testirani su uzorci 39 osoba od kojih je 15 pozitivno i 24 negativno na novi korona virus.

Dakle, od petnaest potvrđenih slučajeva od poslednjeg izveštaja, njih pet je hospitalizovano, ali bez komplikacija, dobrog opšteg stanja, dok njih deset ima lakšu kliničku sliku i nalaze se u kućnim uslovima.

Čitaj još:   Kosovska policija uhapsila, Srbina osumničenog za ratne zločine...

Do osam časova, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 545 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

U Srbiji je od 15. marta vanredno stanje proglašeno na teritoriji čitave zemlje. Danas od osam časova zatvoreni su granični prelazi za drumski, železnički i rečni saobraćaj za ulazak u zemlju, tako da niko osim transportnih kamiona ne može ući u Srbiju.

Takođe, predsednik Srbije je najavio i proširenje policijskog časa, koji sada važi za sve u periodu od 20 časova do pet sati ujutru. Starijima od 65 godina u gradskim i starijima od 70 godina u seskim sredinama zabranjen je izlazak iz domova u potpunosti.

Od 12 časova danas obustavlja se i međugradski saobraćaj…

Čitaj još:   BIH, IMA 752 STOGODIŠNJAKA: Najstariji Sarajlija je sa 114 godina...

izvor agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});