POTVRĐENO Još jedna osoba zaražena koronavirusom u Konjicu: BiH ukupno 90 oboljelih… (foto)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

U Republici Srpskoj identificirano je sada 59 slučajeva, a u Federaciji BiH 31. sučaj zaraze koronavirusom…

KONJIC (Sarajevo): BiH, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, subota, 21. 03. 2020… 08: 41… POTVRĐENO Još jedna osoba zaražena koronavirusom u Konjicu: BiH ukupno 90 oboljelih… (foto)

Još jedna osoba u Konjicu zaražena je koronavirusom, potvrdili su iz Opće bolnice u Konjicu.

U ovom gradu sada je 10 zaraženih, a ukupan broj ljudi koji su pozitivni na koronavirus iznosi 90. Kako se navodi, jučer je u Konjicu testirano 15 ljudi, a u jednom slučaju rezultat je bio pozitivan na koronavirus.

Sve zaražene osobe u Konjicu, kao i one u Sarajevu i Goraždu povezuju se sa svečanim obilježavanjem 70. godišnjice postojanja kompanije Igman u Konjicu.

Čitaj još:   Razlozi zbog kojih opada kosa...

Nakon provedene laboratorijske analize na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, utvrđeno je još šest zaraženih osoba u BiH, potvrdila je za medije direktorica KCUS-a dr. Sebija Izetbegović. Osim tri potvrđena slučaja u Sarajevu, analizom su utvrđena i dva oboljela u Goraždu i jedan u Tešnju.

U Republici Srpskoj identificirano je sada 59 slučajeva, a u Federaciji BiH 31. sučaj zaraze koronavirusom.

Nacionalni stožer za civilnu zaštitu Hrvatske danas je izrazio nezadovoljstvo nepridržavanjem mjera samoizolacije onih kojima je određena, te je objavljeno kako je u Hrvatskoj 128 oboljelih od kojih je troje na respiratoru, a 11 su liječnici.

Uskoro opširnije…

http://iBalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});