IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŠOK: U roku od 48 sati, temparatura PADA za 20 C, moguć i SNIJEG… (foto)

Tako su se uskladili i vrijeme i kalendar, ali već za par dana imaćemo utisak da je jesen, ili čak zima…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, subota, 21. 03. 2020… 00: 01… ŠOK: U roku od 48 sati, temparatura PADA za 20 C, moguć i SNIJEG… (foto)

Iako smo poslednjih dana navikli na proljećne temperature, prema najavama meteorologa početkom naredne nedelje nas očekuje “hladan tuš” i pad temperature za skoro 20 stepeni! Tako ćete doći u situaciju da se jednog dana skoro sunčate, a da već sledećeg ugledate snežne pahulje!

Za neke najlepše godišnje doba, stiglo je jutros nešto prije pet sati. Tako su se uskladili i vrijeme i kalendar, ali već za par dana imaćemo utisak da je jesen, ili čak zima.

Kraj ove nedelje i početak proljeća obilježiće poprilično promjenljivo vrijeme. Tako će petak i subota proteći uz periode sunčanih intervala, dok će već u nedelju doći do naoblačenja i pada temperature.

Nakon sunčanog početka proljeća uslediće i naglo zahlađenje.

– U nedelju ujutru na sjeveru i zapadu zemlje, a kasnije i u ostalim djelovima doći će do naoblačenja sa mjestimičnom kišom i snijegom u planinskim predjelima – ističu iz FHMZBiH-a.

Pored naoblačenja uslediće i drastičan pad temperature. Prema najavama meteorologa maksimalna temperatura će se kretati od pet stepeni na sjeveru do 13 na jugu i jugoistoku BiH.

Čitaj još:   VRIJEME ZA VIKEND: Danas oblačno, sutra snijeg... (foto)

Prve dane proljeća pratiće hladnije vrijeme za ovo doba godine. U ponedeljak i utorak se očekuje pretežno oblačno, vjetrovito i veoma hladno vrijeme uz moguću pojavu susnežice i snijega, čak i u većim gradovima, a temperatura će u većini predela biti oko nultog podeoka.

 U Sarajevu smjena godišnjih doba

Početak vikenda obilježiće sunčano vrijeme sa temperaturom do 21 stepen. Poslednjeg dana nedelje doći će do naoblačenja i zahlađenja koje će biti praćeno kišom, uz mogućnost za susnježicu i snijeg tokom noći.

S obzirom na vanredno stanje koje je u našoj regiji – nemojte da iskoristite lijepo vrijeme za izlazak iz kuće. Umjesto toga kafu ili čaj popijte na terasi, a zahlađenje koje nam predstoji je još jedan dobar razlog da ostanete u svojim domovima.

Čitaj još:   Pripremite se za drastične promjene: Prvo 35 C u hladu, a onda… (foto)

http://ibalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more