Šokantne brojke stižu iz Italije: ZAŠTO STARIJI NE SMIJU IZLAZITI… (foto)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Zbog ovoga ćete poštovati sve zdravstvene mjere!!!

RIM: Svijet, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, subota, 21. 03. 2020… 12: 31… Šokantne brojke stižu iz Italije: ZAŠTO STARIJI NE SMIJU IZLAZITI… (foto)

Za poređenje, prosječna starost onih koji su bili pozitivni na bolest bila je 63 godine.

Naučna studija koju su sprovele zdravstvene vlasti Italije pokušala je da dešifruje “mapu” smrti od koronavirusa u toj zemlji i da pokaže kome prijeti najveća opasnost.

Prema nalazima te studije, potvrđeno je da su stariji najugroženiji od koronavirusa.

Vijesti o broju preminulih od koronavirusa u Italiji ne prestaju da šokiraju iz dana u dan, a italijanske zdravstvene vlasti naložile su da se uradi naučna analiza o tome ko su najčešće žrtve i kako izgleda “mapa smrti” od koronavirusa.

Naučnici su ispitali zdravstveno stanje na uzorku od 18 odsto preminulih u Italiji i došli do još jedne potvrde da su najugroženije starije osobe, pogotovo one sa težim hroničnim oboljenjima.

Čitaj još:   Sarajevo: Izboden migrant u tramvaju, nasilnik u bijegu...(foto)

Prema studiji koju je uradio Italijanski nacionalni institut za zdravlje na uzorku preminulih do 17. marta, samo 0,8 odsto preminulih od koronavirusa nije imalo neko drugo teže oboljenje prije toga, dok je 99,2 odsto imalo jedno ili više teških oboljenja.

Čak 48,5 preminulih imali su tri ili više ozbiljnih oboljenja, 25,6 imalo je dva oboljenja, a 25,1 jedno, dok je onih bez istorije bolesti 0,8.

Prema tom istraživanju, 75 odsto preminulih imalo je povišen krvni pritisak, 35 odsto dijabetes i oko 30 odsto oboljenje srca.

Prema rezultatima analize, prosječna starost zaraženih je 63 godine, ali je kod preminulih ona daleko veća, 79,5 godina.

Najviše preminulih je iz grupe između 80 i 89 godina, slijede oni između 70 i 79, potom stariji od 90, te oni između 60 i 69 godina.

Svim građanima, pogotovo onim starijim, da se preporučuje samoizolacija – bez okupljanja, bez posjeta, bez izlazaka iz kuće bez preke potrebe kao što je odlazak u prodavnicu, apoteke, šetanje kućnih ljubimaca, bacanje smeća

Čitaj još:   BOSFORSKI Katmer, slatka poslastica sa kajmakom i pistaćijama (recept)...

Preporuka za lica starija od 70 godina da uopšte ne izlaze napolje i da budu u dvadesetčetvoročasovnom karantinu.

U nekim od zemalja na Balkanu se osnivaju centri za organizovanje pomoći najstarijim sugrađanima kao što je donošenje namirnica i lijekova i organizovanje ljekarske pomoći…

izvor agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});