IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TURSKA: Od posljedica zaraze korona virusom preminulo devet a 311 novo oboljelih… (foto)

Ministar zdravstva Koca potvrdio 311 novih slučajeva zaraze korona virusom, čime je ukupan broj oboljelih od COVID-19 porastao na 670…

ANKARA: Regija, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, subota, 21. 03. 2020… 01: 01… TURSKA: Od posljedica zaraze korona virusom preminulo devet a 311 novo oboljelih… (foto)

Turski ministar zdravstva Fahrettin Koca u petak je potvrdio da je u Turskoj devet osoba preminulo od posljedica zaraze korona virusom, javlja Anadolu Agency (AA).

Koca je na Twitteru objavio da su smrtno stradali stariji i ranjivi pacijenti. Dodao je da je 311 od 3.656 provedenih testiranja na sumnjivim slučajevima u posljednja 24 sata bilo pozitivno, čime je ukupan broj oboljelih od COVID-19 porastao na 670, u odnosu na 359 prethodnog dana.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) 11. marta je zbog širenja korona virusa proglasila “globalnu pandemiju“. Od COVID-19 u svijetu je umrlo više od 10.000 ljudi, a potvrđeno je preko 250.000 slučajeva zaraze korona virusom u gotovo 170 zemalja, govore podaci WHO-a.

Čitaj još:   SARAJEVO: Održana konstitutivna sjednica Skupštine Kantona...

Također, WHO je Evropu proglasio novim epicentrom pandemije korona virusa, koji se prvi put pojavio krajem prošle godine u kineskom gradu Wuhanu...

izvor agencije AA

TURSKA Uvodi tarife i uzvraća udarac SAD…

ZVANIČNA ANKARA uvodi tarife na dvadesetak američkih proizvoda, od automobila Read more

Erdogan: Dan pred izbore pojasnio novi predsjednički sistem vlasti…

S obzirom da se približavaju izbori u Turskoj, predsjednik Redžep Read more