IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BERLIN: Angela Merkel u kućnom karantinu zbog kontakta sa zaraženim ljekarom… (foto)

Kancelarka Merkel će tokom karantina raditi od kuće, a uskoro će biti podvrgnuta testu na koronavirus, kazao je glasnogovornik vlade Steffen Seibert…

BERLIN: Svijet, Ekonomija, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, nedelja, 22. 03. 2020… 20: 31… BERLIN: Angela Merkel u kućnom karantinu zbog kontakta sa zaraženim ljekarom… (foto)

Njemačka kancelarka Angela Merkel se izolirala u karantin zbog epidemije koronavirusa, javlja Anadolu Agency (AA).

Glasnogovornik njemačke vlade Steffen Seibert saopćio je da je kancelarka Merkel u samoizolaciji zbog toga što je bila u kontaktu s ljekarom koji je bio pozitivan na testu na koronavirus.

On je pojasnio da je ljekar u petak vakcinisao kancelarku i da je ona u kućnom karantinu od momenta saznanja da je ljekar zaražen.

Merkel je danas održala konferenciju za novinare, a nakon toga je saznala da je ljekar bio pozitivan na testu.

“Kancelarka Merkel će tokom karantina raditi od kuće, a uskoro će biti podvrgnuta testu na koronavirus“, kazao je Seibert.

Čitaj još:   SRETNO Angela Merkel slavi 66. rođendan: Čestitke na sve strane prve na samitu EU... (foto + video)

Koronavirus se krajem prošle godine pojavio u kineskom gradu Wuhanu. Potencijalno smrtonosni virus se brzo proširio na većinu zemalja, a Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) proglasila je globalnu pandemiju COVID-19.

Prema podacima portala “Worldometer“, koronavirusom je dosad u svijetu zaraženo 337.727 ljudi, a od posljedica zaraze preminulo je najmanje 14.441 osoba. Izliječeno je 96.958 oboljelih osoba.

Epidemijom su najteže pogođene Italija sa 5.476 smrtnih slučajeva, zatim Kina sa 3.261 umrlih, Španija sa 1.756 umrlih i Iran u kojem je od posljedica zaraze preminulo 1.685 ljudi.

U Njemačkoj je koronavirusom zaraženo 24.714 osoba. Od posljedica zaraze preminule su 92 osobe, a izliječeno je 266 oboljelih.

izvor agencije AA

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more