IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BROJ ZARAŽENIH na Ex Yu prostorima, PREMAŠIO 1.000: Gdje je najviše pozetivnih na korona virus u bivšim republikama… (foto)

Kažimo da je sada u BiH zaražene 94 osobe, odnosno četiri slučaja više u odnosu na predhodni dan…

SARAJEVO, ZAGREB, BEOGRAD: Region, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, nedelja, 22. 03. 2020… 12: 31… BROJ ZARAŽENIH na Ex Yu prostorima, PREMAŠIO 1.000: Gdje je najviše pozetivnih na korona virus u bivšim republikama… (foto)

Na prostoru bivše Jugoslavije ukupno su zaražene 1.032 osobe, dok su četiri osobe preminule.

Do sada su u Bosni i Hercegovini zaražene 94 osobe, odnosno četiri slučaja više u odnosu na jučerašnji dan. Posljednji slučaj zaraze otkriven je u Travniku. Radi se o osobi koja je bila prisutna na proslavi godišnjice firme Igman u Konjicu na kojoj se zarazilo više osoba uključujući i direktor ove kompanije Đahid Muratbegović.

Broj zaraženih koronavirusom u Sloveniji porastao je na 383, odnosno za 42 više nego jučer. Najveći broj zaraženih je u Ljubljani. Do sada je od posljedica koronavirusa umrla jedna osoba, stariji muškarac iz doma penzionera Metlika koji je preminuo 13. marta.

Srbiji broj oboljelih sada iznosi 188, odnosno 39 više nego jučer u 12.00 sati. U međuvremenu preminula je i druga osoba od zaraze u Srbiji. Riječ je o ženi staroj 92 godine. Ona je bila na bolničkom liječenju, a njenu smrt potvrdio je srbijanski ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Čitaj još:   TREBA ZNATI DA SUNCOKRET USPOSTAVLJA BALANS HORMONA... (foto)

Hrvatska je potvrdila 235 slučajeva zaraze koronavirusom što je za 67 više u odnosu na jučerašnji dan. Nadležni su nakon hitnog sastanka apelovali na građane koji se nalaze na ulicama zbog zemljotresa koji su pogodili Zagreb da se utople i da se pridržavaju svih mjera koje su ranije izrečene u svrhu sprečavanja širenja koronavirusa. Podsjećamo, Hrvatska se trenutno suočava s dvije ozbiljne krize. Zemljotresi koji su jutros pogodili Zagreb dodatno su povećali strah od širenja virusa.

Broj zaraženih u Crnoj Gori povećao se na 16, odnosno za dva više u odnosu na jučerašnji dan. Pod zdravstveno-sanitarnim nadzorom u Crnoj Gori se nalazi 5.156 osoba.

Kosovo je potvrdilo 31 slučaj zaraze odnosno 7 više nego jučer.

Sjevernoj Makedoniji broj zaraženih porastao je na 85, što je za 9 više nego jučerašnjeg dana. Od ukupnog broja oboljelih u Sjevernoj Makedoniji, u Skoplju ih je 49, u Debru 30, u Štipu i Kavadarcima po dva, a u Gostivaru i Ohridu po jedan.

Čitaj još:   GRADOVI KOJI SU ŽARIŠTA KORONA VIRUSA: Gotovo 5.000 zaraženih- u Beogradu i dalje najteže! (foto i video)

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more