LIJEK U KUĆI: Biljke koje TJERAJU VIRUSE i ČISTE VAZDUH, trebalo bi da ih imate u sobama… (foto)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ovo su po nama najbolji pročišćivači vazduha…

ISTANBUL: Regija, Recepti, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, nedelja, 22. 03. 2020… 21: 31… LIJEK U KUĆI: Biljke koje TJERAJU VIRUSE i ČISTE VAZDUH, trebalo bi da ih imate u sobama… (foto)

DAKLE Ukoliko ste se ikada našli u prostoriji u kojoj se nalaze biljke, sigurno ste primjeili koliko je vazduh čistiji i svježiji. Pojedine biljke imaju moć da otjeraju sve viruse i bakterije koje se nalaze u prostorijama.

MI VAM IH PREDLAŽEMO JER SU One poželjne u prostorijama u kojima se nalazite, a naročito u ovom periodu. Pojedine vrste imaju mogućnost da pročišćavaju vazduh, ali priča se tu ne završava, jer njihovo dejstvo može biti i dosta konkretnije- kućne biljke mogu da vas štite od virusa, što je i te kako korisna informacija.

SAMA Tajna je u povišenoj vlažnosti vazduha, kojoj ove biljke doprinose, a koja zapravo uništava viruse i bakterije kojima smo okruženi.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 9. april 2020. godine

UZ NAŠ PREDLOG SAMO Njihovo prisustvo životni prostor čini zdravijim, a imunitet jačim.

Istraživanje je pokazlo da kada vlažnost vazduha pređe 40%, u stanju je da se zaraza znatno redukuje. Osim što imaju zdravstvenu ulogu, one su i estetski perfekne i dosta su lijepe, pa će oplemeniti svaki prostor.

Evo o koje 3 vrste se radi:

Potos i Filadendron

Potos je poznat po tome da je izuzetan prečišćivač vazduha, da ubija duhan i mirsis cigareta, isparenja, štetne materije, i najbolje je da ga držite u kuhinji ili dnevnom boravku.

Filadendron je naročito popularan kada su sobne biljke u pitanju, a i sjajan za vlažnost vazduha, pa bi i njega trebalo da imate u kolekciji.

Monstera

Monstera je popularna sobna biljka, koja je vrlo lagana za održavanje. Najbolje je da je držite na sjenovitim mjestima koji nisu direktno izloženi suncu, i to u prostoriji gdje najviše boravite. Njena moć uklanjanja virusa je jako velika.

Čitaj još:   PLJEVLJA: Povodom 450 god "ljepotice Husein- pašine džamije", pošta Crne Gore izradila poštansku markicu...

http://ibalkan.net

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});