SRBIJA: Registrovano 188 zaraženih, uvećan broj za 17 novih pacijenata… (foto)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Od poslednjeg izvještaja do 8 časova, 22. marta 2020. godine testirani su uzorci 28 osoba od kojih je 17 pozitivno i 11 negativno na novi korona virus.

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, nedelja, 22. 03. 2020… 09: 31…  SRBIJA: Registrovano 188 zaraženih, uvećan broj za 17 novih pacijenata… (foto)

U Republici Srbiji je do 8 časova 22. marta 2020. godine registrovan ukupno 188 potvrđenih slučajeva COVID- 19.

Do 8 časova 22. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 700 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša StefanoviĆ obišao je rano jutros više prodavnica u kojima su penzioneri kupovali namirnice i zahvalio se najstarijim građanima što su nosili maske i poštovali propisano rastojanje u redovima.

Čitaj još:   “Bitka za Tuzi i Crnu Goru”: Dramatično u opštini pored Podgorice... (foto)

Direktorka RFZO Sanja Škodrić zahvalila je građanima što vjeruju državi i ne stvaraju veštačke nestašice lekova kojih ima dovoljno u apotekama.

Vlada Srbije je juče pooštrila mjere zaštite od korona virusa pa je, između ostalog, obustavljen gradski prevoz sinoć od 20 časova.

Ipak, ta odluka se ne odnosi na taksi prevoz, putnička vozila (sopstveni prevoz) i na prevoz za zaposlene.

Zabrana javnog okupljanja u zatvorenom prostoru pooštrena je tako da u zatvorenom prostoru ne može boraviti više od pet osoba. Što se tiče ugostiteljskih objekata, donjeta je odluka o posebnim mjerama pružanja usluga u oblasti trgovine na malo, koja obuhvata prodaju hrane i pića.

To ne podrazmjeva zatvaranje ugostiteljskih objekata, već se ugostiteljima zabranjuje da svoju djelatnost vrše tako što bi korisnici usluga kupljenu hranu i piće konzumirali u samom objektu ili u bašti ugostiteljskog objekta.

Čitaj još:   DRAMA: ZAPALJEN AUTO POZNATE PJEVAČICE-ĆERKA VRIŠTALA NA SAV GLAS...

Takođe, zabranjeno je boravljenje u parkovima i drugim javnim površinama za rekreaciju i sport.

izvor agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});