ZAGREB, RAZORAN POTRES: Rušili se zidovi, dijelovi grada bez struje, ima povrijeđenih… (foto i video)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Epicentar sedam kilometara sjeverno od Zagreba na dubini od deset kilomatara…

ZAGREB: Hrvatska, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, nedelja, 22. 03. 2020… 08: 31… ZAGREB, RAZORAN POTRES: Rušili se zidovi, dijelovi grada bez struje, ima povrijeđenih… (foto i video)

Dva snažna zemljotresa pogodila su jutros Zagreb i sjeverozapad Hrvatske, prilikom čega je pričinjena velika materijalna šteta, a ljudi su u strahu istrčavali na ulice.

POTRES je jutros u 6.23 zatresao Zagreb. Bio je 5.3 po Richteru, javlja EMSC. EMSC piše da je epicentar sedam kilometara sjeverno od Zagreba na dubini od deset kilomatara.

Popucali su zidovi na zgradama u Vrbiku i Draškovićevoj. U Draškovićeoj je potrgan i krov. Popadale su police i knjige po stanovima.

Čitaj još:   GRK KOJI JE IZBACIO NOLETA: Sebi rekao MRTAV SAM, otac ga spasao SIGURNE SMRTI

U središtu grada zabilježene su materijalne štete, a u dijelovima grada nema struje i vode.

HRT javlja da su dobili dojavu da su rodilje iz Petrove bolnice vani na ulici i mole za osnovne potrepštine.

Građani su panično izašli na ulice nakon zemljotresa zbog kojeg su se rušile police u njihovim stanovima. Hrvatska policija upozorila je građane koji su na ulicama da se odmaknu od zgrada i električnih kablova i stubova.

“Jako, jako snažan u Zagrebu. Izbacio me iz kreveta. Iduće podrhtavanje je bilo lakše, ali neugodno”, “Jako je zatreslo i bilo jako glasno. Moja zgrada je cijela popucala”, “Zgrada se njihala. Užas”, samo su neki od komentara preplašenih građana,

Kako javljaju čitaoci regionalnog portala iBalkan.net, zemljotres se osjetio i u Krajini.

izvor index.hr

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});