KORONA HARA: Amerikanci optužuju IRAN, “krivi su za virus u najmanje pet zemalja … ” (foto)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Američki državni sekretar Majkl Pompeo optužio je Iran da je kriv za širenje koronavirusa u najmanje pet zemalja.

VAŠINGTON- TEHERAN: Svijet, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, ponedeljak, 23. 03. 2020… 18: 31…  KORONA HARA: Amerikanci optužuju IRAN, “krivi su za virus u najmanje pet zemalja … ” (foto)

“Prvi zabilježeni slučajevi u najmanje pet zemalja bili su direktan rezultat toga što je iranski režim zanemario zdravlje svih ljudi“, napisao je Pompeo na Tviteru.

Prema njegovim rječima, iranska avio- kompanija „Mahan er“ u februaru je imala najmanje 55 letova između Irana i Kine, šireći „vuhanski virus“.

Pompeo je istovremeno odgovorio na optužbe vrhovnog lidera Irana Alija Hamneija koji je rekao da su SAD odgovorne za koronavirus.

„Izmišljotine Alija Hamneija da su SAD odgovorne za vuhanski virus izlažu Irance, Amerikance i ostatak svijeta riziku“, ocenio je Pompeo.

Čitaj još:   NOVI HAOS: Korona virus u Italiji odnio 107 života, samo je u srijedu 28 umrlih... (foto)

On je dodao da je rukovodstvo Irana „ignorisalo upozorenja svojih stručnjaka iz oblasti zdravstva i najmanje devet dana su negirali prvi smrtni slučaj izazvan vuhanskim

“Režim nastavlja da laže iranski narod i svijet o broju zaraženih i smrtnih slučajeva“, smatra američki državni sekretar.

Prema njegovim riječima, „iranski činovnici ukrali su više od milijardu eura, koje su bile predviđene za medicinske proizvode, i nastavljaju da kriju maske, rukavice i opremu kako bi ih prodali na crnom tržištu“.

Pompeo je ranije optužio Kinu, Rusiju i Iran da šire dezinfomacije o koronavirusu, s ciljem diskreditacije poteza američkih vlasti u borbi protiv ove opake bolesti.

Podsjećamo, u Iranu je više od 21,600 ljudi zaraženo koronavirusom, od čega je 1685 preminulo. U ovoj zemlji je najveća smrtnost od novog virusa.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 18. decembar 2019. godine

izvor agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});