DRUGI SMRTNI SLUČAJ U BIH OD KORONE: Umro vozač direktora “Igmana”… (foto i video)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Prema zvaničnim informacijama preminula je još jedna osoba u BiH od koronavirusa…

KONJIC: BiH, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, utorak, 24. 03. 2020… 13: 31… DRUGI SMRTNI SLUČAJ U BIH OD KORONE: Umro vozač direktora “Igmana”… (foto)

Navodno je riječ je o vozaču direkora “Igmana” Đahida Muratbegovića… Kako je potvrđeno, radi se o muškarcu iz Konjica, koji je imao 53 godine. Radio je kao vozač direktora kompanije Igman iz Konjica, a kao i direktoru Igmana i njemu je bio potvrđen koronavirus.

Ovo je drugi smrtni slučaj od koronavirusa u BiH, nakon što je prije nekoliko dana preminula žena iz Bihaća.

“Kako saznajemo, ova osoba je prije nekoliko dana iz Konjica prebačena na SKB Mostar”, prenose Vijesti.ba: “Radi se o 54-godišnjem muškarcu vozaču u preduzeću Igman Konjic.”

Iz Kriznog štaba su kazali da je osoba koja je preminula imala obostranu upalu pluća, a u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar primljen je u subotu. Nezvanično on je sa aerodroma dovezao srbijanskog biznismena koji je bio zaražen koronavirusom i koji je virus prenio na proslavigodišnjice firme Igman u Konjicu 11. marta.

Čitaj još:   ANKARA: Potvrđen 18. slučaj zaraze korona virusom u Turskoj... (foto)

Muškarac koji je preminuo, kako saznajemo, i ranije je imao određene zdravstvene poteškoće.

Zaraza koronavirusom u Konjicu počela je nakon svečanosti organizovane 11. marta, kojom je obilježena 70. godišnjica kompanije Igman.

Broj zaraženih po gradovima:

Banja Luka – 70, Konjic – 15, Mostar – 7, Laktaši – 6, Kozarska Dubica – 5, Bihać – 5, Zenica – 4, Goražde – 4, Čelinac – 3, Sarajevo – 3, Kneževo – 3, Bijeljina – 3, Modriča – 2, Brčko – 2, Tešanj – 2, Bosanski Brod – 2, Prnjavor – 2, Bosanska Gradiška – 1, Derventa – 1, Novi Travnik – 1, Breza – 1, Orašje – 1, Široki Brijeg – 1, Visoko – 1, Srbac – 1, Teslić – 1, Doboj – 1, Prijedor – 1, Ribnik – 1.

Čitaj još:   Vic dana Koja je razlika između Monike Levinski, Srbije i Srba?

izvor agencije

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});