SARAJEVO: Osvanuo snijeg, na Bjelašnici minus 16 C… (foto)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Najveća visina snijega zabilježena je na Bjelašnici čak 49 centimetara, a slijede Han Pijesak sa 32, Bihać sa 24 i Banja Luka sa 13, dok je u Sarajevu izmjereno četiri centimetra…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, utorak, 24. 03. 2020… 10: 31…   SARAJEVO: Osvanuo snijeg, na Bjelašnici minus 16 C… (foto)

Kalendarski proljeće stiglo 21. marta, tri dana kasnije u glavnom gradu Sarajevu, ali i većem dijelu BiH u utorak je osvanuo snijeg…

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZ) kazali su da je jutros u Bosni bilo oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom, a u Hercegovini umjereno oblačno.

Temperature zraka u sedam sati iznosile su: Bjelašnica – 16 stepeni Celzijuza, Ivan Sedlo – 7, Sokolac – 6, Bugojno, Grude i Sarajevo – 4, Jajce – 3, Bihać, Drvar, Livno i Zenica – 2, Banja Luka, Srebrenica i Tuzla – 1, Doboj, Prijedor i Trebinje 0, Bijeljina, Gradačac, Sanski Most i Široki Brijeg 1, Mostar 2, Neum i Stolac 3 C….

Čitaj još:   SRPSKI DRŽAVLJANIN PRAVIO HAOS U ULCINJU: Vozio sa 2,33 promila, oštetio 4 automobila, htio da pobjegne, nije daleko odmakao... (foto i video)

Iz FHMZ-a dodaju da se danas u Bosni očekuje oblačno vrijeme, a u Hercegovini umjereno oblačno. U Bosni će većinom padati snijeg, u nizinama rjeđe susnježica. Tokom dana u Bosni je izgledno i formiranje snježnog pokrivača od pet do 20 centimetara, u sjeverozapadnim i planinskim područjima i do 25 cm.

Na jugu BiH lokalno će padati slaba kiša. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera, povremeno sa jakim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između – 2 i 4, na jugu od 5 do 8 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom. Najviša dnevna temperatura oko 2 stepena C…

Najveća visina snijega zabilježena je na Bjelašnici čak 49 centimetara, a slijede Han Pijesak sa 32, Bihać sa 24 i Banja Luka sa 13, a Sarajevo sa četiri centimetra.

Čitaj još:   STIŽE VELIKO NEVRIJEME: ŽUTO UPOZORENJE za cijelu BiH

http://ibalkan.net

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});