STOMATOLOG: Mjesto da popravlja zube zarazio pacijente, sada se i on nalazi na respiratoru… (foto)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Stravičan slučaj u Stbiji…

NOVI SAD: Srbija, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, utorak, 24. 03. 2020… 13: 31… STOMATOLOG: Mjesto da popravlja zube zarazio pacijente, sada se i on nalazi na respiratoru… (foto)

Na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine trenutno se liječi 13 pacijenata kod kojih je potvrđeno da su oboljeli od korona virusa.

U odnosu na jučerašnji dan, u KCV se nalaze još dva oboljela.

Kod tri pacijenta liječenje zahtjeva primjenu mehaničke ventilacije i oni se nalaze u veoma teškom opštem stanju, dva oboljela iz Kikinde i jedan juče primljen iz Novog Sada, dok je opšte stanje preostalih oboljelih pacijenata zadovoljavajuće.

– Pacijent iz Novog Sada, koji je u teškom stanju, a koji se nalazi na respiratoru, ima 45 godina i obavljao je privatno stomatološku uslugu, pa čak imamo informaciju da je on radio i kada je imao znakove infekcije. Protiv takvih ćemo podnositi krivične prijave – kaže Zoran Gojković, pokrajinski sekretar za zdravstvo.

Čitaj još:   JEDNA OD "SVETIH DRŽAVA" NIJE POŠTEĐENA: Koronavirus, pogodio i Svetu Stolicu... (foto)

Kod svih obolelih pacijenata sprovodi se dvadesetčetvoročasovni monitoring i intenzivno liječenje.

Svi pacijenti se liječe po algoritmima i protokolima predviđenim za oboljele od korona virusa i u njihovom liječenju učestvuju ljekari svih neophodnih specijalnosti.

izvor agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});