“Bitka za Tuzi i Crnu Goru”: Dramatično u opštini pored Podgorice… (foto)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Svih 15.000 žitelja opštine Tuzi u karantinu, virus otišao i put Amerike?

PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti… 25.03.2020… 13.: 20… “Bitka za Tuzi i Crnu Goru”: Dramatično u opštini pored Podgorice… (foto)

Stanovnici opštine Tuzi pored Podgorice dobili su nalog da ne izlaze iz svojih kuća, kako bi se spriječilo širenje korona virusa.

Direktor crnogorskog Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša rekao je da je od 34 uzorka ispitana u utorak 18 uzoraka bilo pozitivno na korona virus, od kojih su 15 iz opštine Tuzi.

“Tuzi imaju 15.000 stanovnika, ako bi se proširilo na samo 40 odsto stanovništva, što čini 6.000 stanovnika, od tih 6.000 bi oboljelo 1.200. Od tog broja 300 bi završilo na respiratorima i 150 najmanje umrlo. Ovo je drastična situacija. Ja molim da se čuje ovaj glas, da zavlada razum, da stanovništvo ostane kod kuća, da ne izlazi, da oni koji imaju bilo kakve simptome poput prehlade da se izdvoje u posebne sobe”, kazao je on, prenosi podgorički portal Vijesti.

Mugoša je najavio za danas istraživanje širine epidemije u tom mjestu i naglasio da Tuzi moraju da shvate da je to borba za njihov život.

Čitaj još:   Evo šta se dešavalo u SOBI STRAVE: Klali se turisti srpskog porijekla, napadač se smijao dok su ga hapsili...

Istu poruku poslao je i predsednik Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti Milutin Simović.

“Građani Tuzi, od večeras svi u kuće bezuslovno. Počinjemo bitku za Tuzi i bitku za cijelu Crnu Goru”, rekao je Simović na konferenciji u utorak uveče.

“Ovo je bitka koju noćas počinjemo. Moramo je pobjediti za dobro građana Tuzi i za dobro svih građana Crne Gore. Nacionalni koordinacioni tim radi danonoćno, ovo je naš sada ključni izazov i molim da ove odluke koje smo usaglasali sa predsjednikom opštine Tuzi da ih počnemo poštovati i realizovati. Svi u kuće bezuslovno. Moramo spriječiti sve ono što je velika opasnost za širenje virusa u okvirima Tuzi i van Tuzi”, rekao je Simović…

Čitaj još:   SRAMOTA: Krađa OBUĆE ispred džamije za vrijeme namaza... (video)

izvor agencije

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});