DVA SLUČAJA KORONE U RAŠKI

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Zvanično je potvrđena infekcija korona virusom kod dva pacijenta iz Raške, koji su zbrinuti na Infektivnom odeljenja Opšte bolnice „Studenica“ u Kraljevu.

“Njihovo stanje je zadovoljavajuće. Pacijenti imaju komorbiditet osnovnih bolesti i to je u ovom trenutku nešto što ih ugrožava”, rekao je dr Aleksandar Macan, direktor Zavoda za javno zdravlje u Kraljevu (ZZJZ).

Predsjednik opštine Raška Ignjat Rakitić na svom instagram profilu  objavio je informaciju  da su dva pacijenta  sa teritorije te opštine, čiji su uzorc iz kraljevačke bolnice juče poslati na testiranje, pozitivni su na virus Kovid -19 i da se radi se o muškarcima 1976. i 1980. godište.

„Oni su se sa simptomima suvog kašlja i temperature javili Doma zdravlja Raška. Nakon dijagnostike, a u dogovoru sa epidemiologom Zavoda za javno zdravlje u Kraljevu, upućeni su na Infektivno odeljenje Opšte bolnice „Studenica“.  Pacijenti su iz Raške transportovani odvojeno, sanitetskim vozilima. Jedan pacijent je pušten na kućno liječenje uz obaveznu izolaciju, dok je drugi hospitalizovan. Kod oba pacijenta prisutno je zapaljenje pluća. Nadležni rade na evidentiranju njihovih kontakata“, stoji u toj informaciji.

Čitaj još:   PADA "VUČIĆEV GAZIMESTAN": Posjeta KOSOVU i uskoro obraćanje naciji...

Predsjednik Opštine Raška Ignjat Rakitić apeluje na građane da se pridržavaju socijalne izolacije, da ostanu u svojim domovima i kretanje svedu na minimum.

Iz Raške su tri uzorka poslata na testiranje. Jedan je negativan.

Na teritoriji Kraljeva, Vrnjačke Banje i Raške u nadležnosti kraljevačkog ZZJZ, trenutno je pod nadzorom više od 750 lica koja se nalaze u samoizolaciji.

Z.M.

izvor: agencije

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});