CRNA GORA: TUZI U KARANTINU, ko pokuša da izađe biće uhapšen… (foto)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Stanovnici opštine Tuzi i zvanično su u karantinu i zabranjeno im je da izlaze zbog sprečavanja širenja korona virusa…

TUZI (Podgorica): Crna Gora, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, četvrtak 26. 03. 2020… 10: 31…  CRNA GORA: TUZI U KARANTINU, ko pokuša da izađe biće uhapšen… (foto)

Predsjednik Opštine Tuzi Nik Ðeljošaj rekao je da će ukoliko prekrše naredbu o zabrani izlaska biće pritvoreni i protiv njih će biti pokrenut postupak, prenosi portal CdM…

– Kao što ste upoznati i informisani, u okviru teritorije Opštine Tuzi je zabranjeno kretanje u cijelosti, uz to i svi izlasci vani. Imamo i neodgovornih pojedinaca protiv kojih su podnete krivične prijave, a koji nisu poštovali mjere za koje smo se vezali Besom noć prije – rekao je Ðeljošaj.

Čitaj još:   SPREMAJU SE NOVE MJERE: Premijerka OTKRILA nisu one primarno usmjerene na GRAĐANE! (foto)

Prema njegovim rečima, na svim izlazima iz Tuzi udvostručen je broj policijskih službenika i za one građane koji se budu zatekli pokušavajući da prekrše mjere, biće primenjena mjera pritvora i protiv njih će biti podnijetena krivična prijava.

– Nećemo dozvoliti da nekolicina neodgovornih pojedinaca, pokvare sliku koju smo pokazali kao građani – rekao je Ðeljošaj.

Prema njegovim rečima, građanima su u srijedu dostavljani hljeb, ljekovi, potprepštine za djecu, što će biti nastavljeno i u narednim danima.

Funkcioner Demokratske partije socijalista Nikola Gegaj, za CdM kaže da je stuacija u Tuzima mirna.

“Ja  sa svojom porodicom sam u svojoj kući u Tuzima, i moja saznanja su da su svi građani naše opštine u svojim domovima i da poštuju mjere i preporuke Nacionalnog koordinacionog tijela kao i opštinskog štaba za intervencije. Odmah po saznanju ozbiljnosti situacije, kao i uvijek kada je bilo potrebe, naša opština je dobila podršku od strane Vlade Crne Gore i Glavnog grada”, ispričao je Gegaj.

Čitaj još:   Kako da razlikujete prehladu od virusa COVID- 19! (foto)

Opština Tuzi je imenovala koodrinatore i volontere koji će biti angažovani u novonastaloj situaciji…

izvor CdM.me

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});