Istanbul: Putem ozvučenja u džamijama, upućena dova zaustavljanja širenja virusa korona… (foto)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Poslije odluke Uprave za vjerske poslove Republike Turske (Diyanet), u džamijama u Istanbulu su prije jacije-namaza proučeni salavati, a poslije ezana je upućena i dova…

ISTANBUL: Regija, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, četvrtak 26. 03. 2020… 08: 51…  Istanbul: Putem ozvučenja u džamijama, upućena dova zaustavljanja širenja virusa korona… (foto)

U džamijama u Istanbulu je putem razglasa upućena dova (molitva) namijenjena što bržem zaustavljanju širenja korona virusa, javlja Anadolu Agency (AA).

Poslije odluke Uprave za vjerske poslove Republike Turske (Diyanet), u džamijama u Istanbulu su prije jacije-namaza proučeni salavati, a poslije ezana je upućena i dova.

Nakon ezana i dove, putem razglasa je upućen i apel građanima da poštuju preporuke nadležnih institucija i da ostanu u svojim domovima.

Uprava za vjerske poslove Republike Turske je donijela odluku da se u svim džamijama prouči dova putem razglasa namijenjena što bržem zaustavljanju širenja korona virusa te što bržem oporavku zaraženih osoba.

Čitaj još:   U MARTU SNIJEG PONOVO: Izašla prognoza za cio mjesec , SLIJEDI VELIKI ŠOK! (foto)

U Turskoj su do sada korona virusom zaražene 1.872, a od posljedica zaraze umrle su 44 osobe.

izvor agencije AA

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});