SENID: MAJKA MI JE ZARAŽENA A JA U NJEMAČKOJ I NE MOGU JOJ POMOĆI

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Kako se bh. zdravstveni sistem nosi s većim brojem zaraženih koronavirusom, pokazuje ispovijest Senida Omerovića, koji je za „Avaz“ ispričao s čime se susreo kad su se kod njegove majke pojavili simptomi zaraze.    

– Moja majka bila je u Turskoj i vratila se prije dvije sedmice, nekoliko dana nakon toga dobila je prve simptome. Samoinicijativno se stavila u izolaciju i nije htjela ugroziti druge, čak 12 dana se borila sa simptomima, posljednjih 4-5 dana se stanje pogoršalo. Tad je situacija postala ozbiljnija, počeo je pritisak u prsima, a od preksinoć skoro da nije mogla pričati – ispričao nam je Omerović.

Prema njegovim riječima, njegova majka je danima zvala ambulantu i molila da je pregledaju.

– Prvo su joj telefonom propisali neke vitaminske tablete, dva dana kasnije antibiotik, a da je uopće nisu vidjeli. Morali smo zvati ljude koji rade u Općini i Domu zdravlja na Ilidži kako bi konačno neko izvršio pritisak na doktoricu iz ambulante Osijek i konačno neko sinoć došao da je pregleda – istakao je Senid. 

Čitaj još:   Danas, oblačno s kišem i snijegom, u nedjelju sunčano ... (foto)

Kako nam je pojasnio, nakon što su njegovu majku pregledali, odvezli su je u bolnicu Podhrastovi.

– Prema posljednjim informacijama, ona je ipak dobro, priključena je na kisik, ali ne i na respirator. Sve mi ovo teško pada, jer sam ja u Njemačkoj i ne mogu doći u Sarajevo. Da bismo došli do doktorice, morali smo okrenuti više od 30 brojeva telefona i moliti ljude da je neko pregleda, čak sam zvao i Civilnu zaštitu. U jednom trenutku sam odlučio krenuti u Bosnu, ali sam shvatio da će me zaustaviti na granici i da ću morati biti u izolaciji 14 dana. Samo bih pogoršao situaciju, teško je – ispričao nam je Omerović.

Čitaj još:   OLUJA NOSILA LJUDE: Prevrnula kamion na auto putu u Hrvatskoj... (video)

izvor: avaz.ba

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});