IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Napadi na ministra zdravlja i njegovu porodicu Kenana Hrapovića, medijski drzak je linč… (foto)

Iza medijskog linča koji se ovih dana sprovodi nad ministrom zdravlja Kenanom Hrapovićem stoji nevjerovatno drzak i neprimjeren pokušaj prikupljanja jeftinih političkih poena, ocijenile su danas…

PLJEVLJA, PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, petak 27. 03. 2020… 18: 41…  Napadi na ministra zdravlja i njegovu porodicu Kenana Hrapovića, medijski drzak je linč… (foto)

Kako ističu Socijaldemokrate, nikom ko u tome učestvuje ne treba da služi na čast što je dio svojevrsne harange koja se sprovodi nad prvim čovjekom u sistemu zdravstva u momentu kada se kao društvo nalazimo pred najvećim zdravstvenim izazovom u našoj novijoj istoriji.

“Očigledno da je nekom zasmetalo to što je ministar zdravlja, cjelokupan zdravstveni sistem i u konačnom – država u cjelini sve ovo vrijeme vukla pravovremene i odgovorne poteze, zahvaljujući kojima je Crna Gora posljednja država u Evropi koja se suočila sa novim korona virusom”, navode u toj partiji.

Dodaju da su povod za višednevno medijsko razvlačenje dvije kvalitetnije maske na licima ministrove djece – maske, koje je, naglašavaju, prirodno da imaju u kući kad im je jedan od roditelja ljekar.

“Maske, kojima su neoprezno pokušali da pošalju poruku. Ne nadajući se da će im se fotografije raširiti po Crnoj Gori da mediji u vrijeme korone pune stupce njima, a nereprezentativni Sindikat doktora medicine i pojedini “cenzusolovci” iz opozicije dobiju koji poen na onome što je uvijek pun pogodak: inscenirana socijalna priča”, poručuju Socijaldemokrate...

Prema njihovim riječima, ti veliki altruisti ne vide u njima djecu, već “ministarsku djecu”.

“Ne vide ih kao ljudska bića, nego kao poligon za obračun sa njihovim ocem. Ne razmišljaju da su na njih svalili užasan odijum javnosti na osnovu poluinformacija ili čak potpunih neistina. I kao takvi imaju hrabrosti da se predstave, ni manje ni više nego kao humanisti”, dodaju u SD.

To je, kažu, priča u kojoj, ni prvi ni posljednji put, jauče onaj koji zapravo vrši torturu, a poziva se na demokratiju onaj koji krši svako demokratsko i ljudsko načelo u svom neljudskom postupanju.

Čitaj još:   RUČAK IZ STAMBOLA: Gulaš iz rerne, jedinstveni ukus (recept) ...

“Priča koja je plasirana po jednostavnoj i uvijek efikasnoj formuli: ministar – bahaćenje – neumjerenost. To što, sasvim izvjesno, polovina “informacija” koje su se pojavile nijesu tačne; to što je javno, a potpuno pogrešno “preračunat” garderober te djece; to što oni, kao i većina mladih, na mrežama potenciraju samo “lijepi” dio stvarnosti; to što i oni imaju ime, prezime i živote i mimo svog oca, je potpuno nebitno za “humaniste”. Dakle, niti su te dvije, sad već čuvene maske, mogle napraviti bilo kakvu štetu sistemu, niti su otuđene jer su vlasništvo njihove majke, niti su one stvarni povod ovog razvlačenja”, naglašavaju Socijaldemokrate.

Ističu da su maske samo iskorišćene za naduvavanje jedne priče za koju se znalo da će biti prijemčiva građanima i medijima u ovim nesumnjivo teškim vremenima.

“Vremenima u kojima se zdravstveni sistem, s obzrom na situaciju, snašao jako dobro i svaki atom svoje snage usmjerio u pravcu zaštite građana. U ovim vremenima maski: i pravih i onih drugih. U ovim vremenima smo svi skupa na ispitu ljudskosti”, navode Socijaldemokrate.

Žao im je, naglašavaju, što je evidentno da mnogi koji su učestvovali u toj nečasnoj raboti pokušaja blaćenja čovjeke i njegove porodice taj ispit nijesu položili.

Čitaj još:   NIŠTA NE BI BILO SAVRŠENO BEZ MOJE MAJKE: Anabela je Luni iznajmila stan, onda joj u ruku stavila nešto zbog čega je OSTALA U ŠOKU...

“Hrapović će, nezavisno od toga, svoj posao nastaviti da radi profesionalno i odgovorno, kao što ga je i do sada radio, zahvaljujući čemu je evidentno da je naš zdravstveni sistem, sa svim svojim izazovima, pokazao odgovornost i vitalnost, veću od mnogih drugih u bogatijim i uređenijim društvima”, zaključuju Socijaldemokrate.

izvor CdM.me