GDJE ĆE SAD RATNI ZLOČINAC: Kapetan Dragan pušten iz zatvora i protjeran iz Hrvatske

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Iz lepoglavskog zatvora u subotu rano ujutro pušten je osuđenik za ratni zločin Dragan Vasiljković, poznat i kao kapetan Dragan koji je potom i protjeran iz Hrvatske.

Vasiljkovića su u Lepoglavi u ranim jutarnji satima preuzeli policajci koji su ga prebaciti do graničnog prijelaza Bajakovo gdje je oko 9.30 sati protjeran iz Hrvatske temeljem rješenja sa zabranom ulaska i boravka na području Europskog gospodarskog prostora u trajanju od 20 godina.

U Ministarstvu pravosuđa Hrvatske potvrdili su da je Vasiljković pušten nakon što je odslužio zatvorsku kaznu, piše Fena.

Vasiljković je pravomoćno osuđen na 13,5 godina zatvora zbog ratnog zločina u Kninu i Glini tokom Domovinskog rata.

Na suđenju je dokazano da je kao komandant Jedinice za posebne namjene u sastavu srpskih paravojnih jedinica, odnosno zapovjednik Nastavnog centra za obuku pripadnika specijalnih jedinica, postupao protivno odredbama Ženevske konvencije.

Čitaj još:   HOROR, DRAGANA MITAR PRETUČENA ISPRED ZGRADE Glava u zavojima, pritekli u pomoć tek kada je počela da VRIŠTI!

Tako je tokom juna i jula 1991. u zatvoru na kninskoj tvrđavi mučio, zlostavljao i usmrćivao zarobljene pripadnike hrvatske vojske i policije.

Isto tako je i tokom jula 1991. u Glini, u dogovoru sa komandantom tenkovske jedinice JNA, izradio plan napada na tamošnju policijsku stanicu te prigradsko naselje Jukinac, sela Gornji i Donji Viduševac, a potom i njihovo zauzimanje.

izvor: SB, agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});